Jen hodina a půl na kole. Volný den Tour využily týmy k přípravě

Cyklisté dnes zase šlápnou do pedálů a urazí dalších 187 a půl kilometru Tour de France. To vše po dni volna, kdy se jen lehce projeli. Jejich doprovodné týmy se pro změnu nikam nepřesouvaly a měly čas na přípravu dnešní etapy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cykllista Jan Bárta během závodu Tour de France

Český cykllista Jan Bárta během závodu Tour de France | Zdroj: Reuters

„Všem klukům jsme dávali nové řetězy před Tour a teď je měníme taky,“ vysvětluje mechanik týmu NetApp s vizáží metalového rebela Risto Usin a nýtuje k sobě dva články, aby uzavřel smyčku.

Je to jedna z rutinních činností tzv. dne volna, kterou se svými dvěma parťáky zajišťuje. Jinak kontrolují a případně mění galusky a také všechno možné umývají.

Práci mají i maséři, kteří uklízejí všechno po předchozí etapě, chystají občerstvení, bidony, cyklistům perou, ale také je masírují.

Přehrát

00:00 / 00:00

Peloton TdF následuje reportér ČRo Tomáš Kohout

„Je to takový odpočinkovější den i pro nás. Protože nemusíme pracovat do půlnoci. Všechno to v klidu stihneme do večeře a pak máme klid. Nejen pro cyklisty, ale pro celý tým je to takový klidnější den,“ těší polského maséra Jacka Walcziaka.

Závodníci bez cyklistiky nezůstanou ani o volném dni. „Pojedu tak hodinu a půl, čtyřicet padesát kilometrů,“ plánuje Jan Bárta. Rozhodně tedy jel o dost méně, než dnešních zhruba sedm hodin do Oynnaxu.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme