Patnáctou etapu Tour vyhrál Nor Kristoff, dál vede Ital Nibali

Patnáctou etapu Tour de France z Tallardu do Nimes vyhrál v hromadném spurtu norský cyklista Alexander Kristoff. V hlavním poli dojel na 38. místě Čech Leopold König, který zůstává průběžně osmý. Dál vede Ital Vincenzo Nibali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nor Alexander Kristoff vyhrál 15. etapu Tour de France

Nor Alexander Kristoff vyhrál 15. etapu Tour de France | Zdroj: Reuters

Téměř celých 222 kilometrů jel v úniku Jack Bauer z Nového Zélandu, ale spurtující peloton ho dostihl dvacet metrů před cílovou páskou. Ještě o něco dříve pohltil druhého z dua uprchlíků Švýcara Martina Elmigera.

Divoký sprint přinesl druhý triumf Kristoffovi, Za sebou nechal Australana Heinricha Hausslera a Petera Sagana. Slovenskému cyklistovi znovu těsně unikla první letošní etapová výhra.

Leopold König projel etapu doprovázenou silným větrem a bouřkou bez úhony a děkoval za to i svým spolujezdcům z týmu NetApp, kteří českého jezdce chránili.

„Závod byl nervózní už od nějakého 120. kilometru. Kluci z týmu odvedli super práci, jsem na ně hrozně hrdý. Celou etapu jsem se cítil bezpečně, při těžkých chvílích jsme se drželi vpředu,“ hodnotil König, který po 15. etapě zůstal na průběžném osmém místě.

Lídr Tour Nibali ze svého náskoku na čele neztratil nic.

„Foukal silný vítr z boku, což jsme čekali. Nebylo snadné zůstat s týmem v popředí. Kolegové pro mě pracovali tak, že jsem se držel v čele a nenechali jsme nikoho ujet. Nechtěli jsme riskovat, pozor jsme dávali i na kruhových objezdech. Svou pozici jsem nechtěl ztratit, tak jsme ji relativně v klidu hlídali. Nakonec šlo o klidný den,“ řekl v cíli Nibali.

Závěrečný třetí týden Tour začne v pondělí volným dnem.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 15. etapa: Tallard - Nimes (222 km):

1. Kristoff (Nor./Kaťuša) 4:56:42, 2. Haussler (Austr./IAM Cycling), 3. Sagan (SR/Cannondale), 4. Greipel (Něm./Lotto), 5. Renshaw (Austr./Omega Pharma-Quick-Step), 6. Coquard (Fr./Europcar), 7. Navardauskas (Lit./Garmin), 8. Feillu (Fr./Bretagne), 9. Albasini (Švýc./Orica), 10. Bauer (N. Zél./Garmin), ...38. König všichni stejný čas, 125. Bárta (oba ČR/NetApp) -2:05.

Průběžné pořadí: 1. Nibali (It./Astana) 66:49:37, 2. Valverde (Šp./Movistar) -4:37, 3. Bardet (Fr./AG2R) -4:50, 4. Pinot (Fr./FDJ.fr) -5:06, 5. Van Garderen (USA/BMC Racing) -5:49, 6. Péraud (Fr./AG2R) -6:08, 7. Mollema (Niz./Belkin) -8:33, 8. König -9:32, 9. Ten Dam (Niz./Belkin) -10:01, 10. Rolland (Fr./Europcar) -10:48, ...74. Bárta -2:09:26.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme