Finále mužské čtvrtky zajistilo letenku na ME hned čtyřem atletům

Celkem pět atletů si zajistilo na víkendovém mistrovství republiky v Ostravě účast na evropském šampionátu v Curychu. Na sobotní výkon oštěpařky Petry Andrejskové v neděli navázali čtvrtkaři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závěrečný soutěžní den atletického mistrovství republiky v Ostravě patřil čtvrtkařům (ilustrační foto)

Závěrečný soutěžní den atletického mistrovství republiky v Ostravě patřil čtvrtkařům (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Nevidí se často, aby jeden jediný závod zajistil letenku do Švýcarska hned čtyřem českým atletům.

„Měl jsem tušení, že půjde o lepší čas než moje letošní maximum, ale že to bude 46,09, jsem si neuvědomoval. Vítr foukal dobře, proto jsem to napálil, vůbec nevím, jak to za mnou probíhalo,“ říká překvapivě nový mistr republiky Daniel Němeček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závěrečný den atletického mistrovství republiky v Ostravě patřil čtvrtkařům

Do finále čtvrtky přitom vstupoval s úplně jinými ambicemi. „Mým plánem bylo letos běžet pod čas 46,06, abych sezonu zakončil důstojně. To se mi asi povedlo,“ smál se zástupce pražské Dukly.

Spokojeností v cíli zářil také druhý Patrik Šorm. I on získal v Ostravě definitivu startu na mistrovství Evropy. „Těším se moc, půjde o mou první individuální akci. Doufám, že na ME předvedu co nejlepší výsledek,“ věří čtvrtkař, kterého vůbec netrápilo, že ve finále nevyhrál.

Rosolová ovládla čtvrtku s překážkami, na ME pojede 43 atletů

Číst článek

„Šlo hlavně o to dostat se do Curychu. Bylo mi jedno, jestli skončím první, nebo druhý, hlavně, že tam pojedu. Mám radost, že vyhrál kolega ze skupiny,“ dodal Šrom.

Radost mohli mít i zbývající finalisté republikové hladké čtvrtky. Hned pětice atletů si na ní zaběhla osobní rekord.

Do Curychu zamíří i štafeta

Průměrné časy finálového běhu posunuly navíc do Curychu českou štafetu na 4x400 metrů. Takže třeba překvapivý republikový šampion Němeček, který si v Ostravě zlepšil osobní rekord skoro o vteřinu, poběží ve Švýcarsku hned dvakrát.

„Celou sezonu jsem se trápil, na čtvrtce se najednou hodně atletů zlepšilo. Mě se po dvou letech žádné zlepšení nedostalo, všechno špatné je k něčemu dobré,“ dodal Němeček.

S ohledem na blížící se mistrovství Evropy je škoda, že zdravotně fit není nejlepší ze všech Čechů na této trati Pavel Maslák. Zdá se totiž, že by česká atletika mohla mít v budoucnu v záloze další parádní disciplínu.

Radim Sajbot, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme