V nominaci basketbalistů je i Jamajčan Muirhead, Jan Veselý zatím chybí

V širší nominaci českých basketbalistů na kvalifikaci mistrovství Evropy zatím chybí Jan Veselý. K týmu se připojí, pokud získá angažmá v NBA. Trenér Ronen Ginzburg naopak povolal Jamajčana Coreyho Muirheada, který usiluje o české občanství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Corey Muirhead žije v ČR už 6 let, nyní žádá o české občanství

Corey Muirhead žije v ČR už 6 let, nyní žádá o české občanství | Zdroj: ČTK

„Myslím, že je to velká čest, když můžete, ať jsem to já nebo vy, reprezentovat. Není to nic nárokového, někdo vás musí oslovit. Takže když máte tuhle šanci, musíte ji využít a být za ni vděčný,“ řekl jedenatřicetiletý křídelní hráč Pardubic.

Corey Muirhead totiž už šest let žije v ČR a začal si vyřizovat české občanství. Nikoli však jen kvůli národnímu týmu, ale i kvůli tomu, že si právě Česko vybral za svůj domov a chystá se tu vychovávat i své dvě děti.

Národní tým pod vedením trenéra Ronena Ginzburga začal přípravu tento týden, přičemž sedm hráčů už pod Ginzburgem trénuje tři týdny jako B-mužstvo. Nyní se k nim přidávají i očekávané opory.

Dovolená skončila. Basketbalové reprezentaci začíná příprava

Číst článek

Na startu přípravy byl i Tomáš Satoranský, který se však odpojil, aby doladil své angažmá v Barceloně. Kvůli hledání angažmá se oddálil také příjezd Pavla Pumprly, jenž se má připojit 14. července.

Kdy a zda vůbec bude k dispozici Veselý, zatím vedení reprezentace neumí říct. „S Honzou jsme v kontaktu, jeho priorita je hrát dál v NBA, kde nyní čeká na angažmá. Pokud ho získá, následně se připojí k národnímu týmu," řekl ČTK vedoucí reprezentačního výběru Michal Šob.

Širší nominace českých basketbalistů na kvalifikaci ME 2015:
Rozehrávači: Tomáš Satoranský (Sevilla/Šp.), Jakub Šiřina (Opava), Adam Číž (Ostrava).
Křídla: Vojtěch Hruban, Lukáš Palyza, Tomáš Pomikálek, Jiří Welsch (všichni Nymburk), Pavel Pumprla (Obradoiro/Šp.), Jaromír Bohačík (Prostějov), Luboš Bartoň (Valencie/Šp.), Corey Muirhead (Pardubice).
Pivoti: Ondřej Balvín (Sevilla/Šp.), Patrik Auda (Seton Hall/NCAA), Kamil Švrdlík (Prostějov), Aleš Chán (USK Praha).

ČTK, Pavel Petr, Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme