Nebezpečné lampy na Dolním náměstí v Olomouci se přesunou k chodníku

Olomouc se pustila do úprav Dolního náměstí. Nebezpečně rozmístěné lampy, do kterých nabouralo několik řidičů, se přesunou k chodníku tak, aby neohrožovaly projíždějící auta. A změny dozná také dopravní značení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dolní náměstí  v Olomouci

Dolní náměstí v Olomouci | Foto: Aleš Spurný

Podle mluvčí radnice Radky Štědré bylo původní rozmístění lamp kompromisem mezi původním projektem a památkáři.

„Podle původního projektu Dolního náměstí byly lampy posunuty více do prostoru, aby osvětlovaly také plochu náměstí. A památkáři trvali na tom, aby lampy byly v prostoru, kde bude v létě umístěna také předzahrádka,“ poznamenala Štědrá.

Jenže předzahrádky nejsou na náměstí celoročně, a tak některým řidičům přišlo umístění lamp nelogické a jednoduše je přehlédli.

Na svá nová místa se pět lamp přesune do poloviny příštího týdne.

Kromě toho se na Dolním náměstí změní také rozmístění mobiliáře a dopravní značení. Nově budou řidiče na cestě kolem náměstí navádět malé kovové sloupky.

Monika Pustovková, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme