Poslední představení skupiny Monty Python bude přenášet 50 českých kin

Slavná britská komediální skupina Monty Python končí. V neděli v Londýně společně vystoupí naposledy. V přímém přenosu pak bude představení k vidění i v padesáti českých kinech. Členové Monty Pythonů prohlásili, že tato show bude definitivně poslední.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední vystoupení skupiny Monty Python

Poslední vystoupení skupiny Monty Python | Foto: Jiří Hošek

Skupina se stala slavnou díky televiznímu seriálu Monthy Pythonův létající cirkus z roku 1969. Od té doby šla z vystoupení do vystoupení a natočila i několik filmů. Podle Jana Noháče ze společnosti Aerofilms, která zajišťuje české přenosy, jsou pánové stále ve formě.

„Co se týče jejich schopnosti vystoupení odehrát, tak ta je naprosto stoprocentní s výjimkou slavného ministerstva švihlé chůze. John Cleese má protézy obou kyčlí, takže už švihlou chůzi bohužel předvést nemůže, ale jinak jsou v plné formě,“ říká Jan Noháč.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co od posledního vystoupení Monty Pythonů očekávat, zjišťovali Tomáš Pilát a Marek Blaho

Za dobu své existence získala skupina Monthy Python milióny fanoušků po celém světě. Její skeče i filmové sekvence se s oblibou citují - asi tak, jako u nás výňatky z Cimrmana. Jak bude vypadat historicky poslední představení Monthy Pythonů na jevišti?

„Bude se jednat o mix toho nejlepšího, takový výběr nejlepších hitů z kariery Monty Python, takže budou přehrávat některé ze svých nejoblíbenějších skečů – jak říkali sami – v naději, že na ně už lidé zapomněli,“ dodává Jan Noháč a pokračuje:

„Plus se tam objeví i filmové sekvence, objeví se tam písničky. Nebude chybět známá scénka s mrtvým papouškem a další notoricky známé a oblíbené scénky. Můžeme čekat i úplné novinky.“

Jeden z členů Monthy Pythonů, Terry Gilliam, daroval před lety filmovému obchodu u pražského kina Světozor svoji ponožku.

„Jsme v občasném kontaktu – jednou za několik let, kdy se nějakým způsobem propojíme. Určitě si pamatuje, že nám na začátku věnoval ponožku, která je dnes symbolem obchodu a krášlí tam prostor,“ usmívá se Jan Noháč.

Poslední sbohem

Skupina Monthy Python hlasitě tvrdí, že tentokrát skutečně půjde o její poslední vystoupení. Však taky lístky na show byly vyprodány během tři čtvrtě minuty.

„Vrací se po 32 letech a všichni deklarují, že se objeví společně pohromadě naposled. Nemáme důvod jim nevěřit, i když samozřejmě to doprovází různými vtípky a člověk je nemůže brát nikdy příliš vážně, ale opravdu to vypadá, že to bude poslední sbohem,“ uzavírá Jan Noháč.

Přímý přenos posledního vystoupení britské komediální skupiny Monthy Python odvysílá padesát českých kin. Mnohá z nich pak chystají i záznamy.

Tomáš Pilát, mad, Marek Blaho Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme