Radoslav Kováč po letech nastoupí za Spartu. Nesmíme nic podcenit, varuje

Fotbalovou Spartu čeká velký návrat. Po skoro deseti letech oblékne její dres v soutěžním zápase bývalý reprezentační obránce Radoslav Kováč. Premiéru bude mít v odvetě druhého předkola Ligy mistrů na stadionu Levadie Tallinn.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radoslav Kováč, posila Sparty do obrany

Radoslav Kováč, posila Sparty do obrany | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Radoslav Kováč by měl být jedním ze zkušených mentorů, kteří by měli mladíky ve Spartě vést. První dvě utkání ale proseděl na lavičce. „Je nás tu hodně a neberu to tak. Jsme čtyři stopeři a dostáváme šanci jako druzí. Samozřejmě se těším, je to první zápas po dlouhé době,“ říká Radoslav Kováč.

V únoru 2005 se Radoslav Kováč se Spartou loučil v Opavě ligovým vítězstvím, na evropské scéně jeho poslední utkání za Pražany dopadlo mnohem hůře - pětigólovým debaklem v Lyonu. To dnes to vypadá po úvodní výhře 7:0 na pohodovější zápas.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Radoslavem Kováčem mluvil v Tallinnu reportér ČRo Jan Suchan

„Je to zápas – strašák, ve kterém můžeme jenom ztratit. Určitě se musíme dobře připravit a nepodcenit ani píď. Pořád se hraje o Ligu mistrů, je to další zápas a musíme ho chtít zvládnout,“ burcuje zkušený stoper.

Sparta ale nastoupí v kombinovaném složení, protože kvůli zdravotním problémům a odpočinku zůstali v Praze čtyři hráči základní sestavy, pátého nahradí na postu stopera právě Radoslav Kováč a šestá změna navíc možná přijde v brance.

„Nevím, jestli je to komplikace, to ukáže zápas. Ale myslím, že máme dostatek kvalitních fotbalistů, abychom ho zvládli,“ předpovídá Radoslav Kováč.

Zápas mezi Levadií a Spartou začne v 18 hodin, z prvního poločasu nabídne Radiožurnál reportážní vstupy, druhý pak nabídne celý v přímém přenosu.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme