Slovenský politik Procházka musí vysvětlovat nejasné financování své prezidentské kampaně

Na internetu se objevila zvuková nahrávka, která naznačuje, že za kampaň mohl Procházka utratit až dvojnásobek sumy, kterou oficiálně přiznal. A že chtěl formálně snížit výdaje třeba zaplacením předvolební inzerce v novinách bez faktury. Noviny vlastní Procházkův přímý politický konkurent, který teď přišel i s kompromitující nahrávkou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratislava shora, hlavní město Slovenska

Bratislava shora, hlavní město Slovenska | Foto: Vojtěch Berger

Procházka v březnových prezidentských volbách na Slovensku skončil v 1. kole na třetím místě.

„Je to můj hlas, hrdě se k němu hlásím. A moje vyjádření jsou tam celkem zručně sestříhaná.“

Radoslav Procházka tak tvrdí, že je obětí provokace a že nahrávkou ho chce diskreditovat muž, kterému patří druhý hlas na záznamu.

Je jím šéf opozičního hnutí Obyčejní lidé Igor Matovič, kterému patří na Slovensku síť regionálních inzertních novin:

„Očekávám, že Rado Procházka bude chlap. Že přijde a konečně řekne: podváděl jsem, promiňte,“ řekl Matovič.

Oba muži jsou zároveň přímými politickými konkurenty. Matovičovo hnutí částečně usiluje o stejné voliče jako Procházkova strana Síť.

Sám Radoslav Procházka zatím nedokázal nejasnosti kolem stranického financování přesvědčivě vysvětlit. Dříve tvrdil, že svoji nevinu prokáže na detektoru lži, nakonec na něj ale odmítl jít.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme