Atletické mistrovství republiky ozdobí souboj Hejnové s Rosolovou

Jedním z vrcholů víkendového mistrovství republiky v atletice bude souboj Zuzany Hejnové s Denisou Rosolovou. České reprezentantky poběží v Ostravě svou hlavní trať 400 metrů překážek, na které se rozhodne o dalším průběhu jejich sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová zvítězila na Diamantové lize v novém českém rekordu

Zuzana Hejnová zvítězila na Diamantové lize v novém českém rekordu | Zdroj: Reuters

Hejnová podle výkonu uvidí, jestli vyrazí na evropský šampionát do Curychu, a Rosolová ještě zváží účast na hladké čtvrtce ve Švýcarsku.

„Musela bych si to nejdřív vyzkoušet. Když člověk nezkusí hladkou čtvrtku, tak z třístovky se toho moc nezjistí. Pořád chci zkusit hlavně překážky, víc mě baví,“ popisuje Rosolová, která mluví o třístovce z jednoho prostého důvodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Denisou Rosolovou a Zuzanou Hejnovou mluvil před startem republikového mistrovství Jakub Marek

Před týdnem si na ní vylepšila osobní rekord a ten naznačil, že by obhájkyně evropského stříbra měla být ve skvělé formě. To už se nedá říct o suverénce loňské sezony Hejnové.

Mistryně světa se vrací po zranění a stále neví, jestli pojede na evropský šampionát.

„Po mistrovství republiky se rozhodnu, jestli sezonu ukončím, nebo pojedu na mistrovství Evropy. Bude záležet na čase a na tom, zda budu schopná absolvovat dva rychlé běhy za sebou,“ podotýká Hejnová, která má na mysli sobotní rozběh a nedělní finále.

Fanoušky na vítkovickém stadionu může těšit, že už v sobotu možná poběží nejlepší česká sportovkyně minulého roku naplno.

Hejnová se šetřit nehodlá

„Už v rozběhu chci zkusit běžet rychle. Nebudu se na nic šetřit, potřebuju vyzkoušet dva ostré starty za sebou, jestli to noha zvládne,“ vysvětluje Hejnová, kterou po lednové zlomenině nártní kosti trápí bolestivá pata.

Zdravotní problémy měla po halovém světovém šampionátu v Sopotech i Rosolová, a tak rodačka z Karviné se svoji bývalou tréninkovou parťačkou cítí.

„Spíš mě to mrzí i za ni. Sama vím, že když se z toho člověk nevyhrabe, jak ho to psychicky sráží. Přála bych jí, aby znovu začal závodit, abychom se zase trošku praly. Třeba by se zvedla i disciplína,“ dodává před víkendovým republikovým šampionátem Rosolová.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme