Ženský volejbal má dobrou generaci, domácí turnaj zvládl tým bez problémů

Šest zápasů, šest výher a plný počet bodů mají na svém kontě české volejbalistky po turnaji v Brně, kde si postupně bez ztráty setu poradily s Alžírskem, Mexikem a Kazachstánem. Soupeři sice nebyli tak silní a atraktivní, i tak ale česká reprezentace vedená Italem Parisim zažívá skvělou sezonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky se radují z vítězství nad Kazachstánem

České volejbalistky se radují z vítězství nad Kazachstánem | Zdroj: ČTK

„Jsem nesmírně spokojený, ale byl bych radši, kdyby tu byl mančaft jako Rusko nebo Kuba. Kdyby tu byl atraktivnější soupeř, byla by plná hala,“ lehce litoval menšího zájmu diváků Zdeněk Haník.

„Je nová formule Grand Prix, takže nás zařadili do třetí skupiny. Je to škoda, soupeři nejsou nejsilnější, s tím ale nemůžeme nic udělat," mrzí slabší úroveň soupeřů italského trenéra české reprezentace Carla Parisiho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Suverénní výkon Češek na brněnském turnaji sledoval reportér ČRo Štěpán Pokorný

Carlo Parisi je tím hlavním strůjcem zlepšení české volejbalové reprezentace. Samozřejmě mu pomáhá i současná dobrá generace českých volejbalistek.

„Částečně je to zásluhou trenéra Parisiho, částečně výborných hráček. Havelková, Havlíčková a Tomanová přináší výbornou práci. Zlepšila se i nahrávačka Smutná,“ chválí předseda svazu Zdeněk Haník.

A právě návrat jedné ze zmiňovaných hráček Heleny Havelkové po roční pauze zaviněné zraněním je další vzpruhou pro národní tým. Zkušená smečařka, mimochodem také vítězka Ligy mistryň, je opravdu pravou týmovou oporou.

„Hodně si to užívám. Reprezentace mi hrozně chyběla a mrzelo mě, že jsem s holkami nemohla být,“ těší Helenu Havelkovou, která se se svými spoluhráčkami začíná chystat na závěrečné Final four třetí skupiny světové Grand Prix.

Česká ženská volejbalová reprezentace | Foto: ČTK

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme