Odchod Jana Veselého z NBA je potvrzený, bude hrát za Fenerbahce Istanbul

Basketbalista Jan Veselý po třech sezonách opouští zámořskou NBA a vrací se zpět do Evropy. Od nové sezony bude hrát za Fenerbahce Istanbul. Turecký šampion a účastník Evropské ligy oznámil, že s ostravským rodákem podepsal dvouletou smlouvu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý (v bílém) tentokrát u důležité výhry Denveru chyběl

Jan Veselý (v bílém) tentokrát u důležité výhry Denveru chyběl | Zdroj: Reuters

Veselý většinu ze tří let v NBA strávil ve Washingtonu, část té poslední v Denveru. Ani v jednom klubu se ale nedokázal výrazněji prosadit. Český basketbal tak bude bez svého zástupce v severoamerické soutěži.

Nejspíš o dva roky totiž odchod do zámoří oddálil Tomáš Satoranský, který se domluvil na smlouvě v Barceloně. Obě největší české hvězdy si tak zahrají proti sobě v Eurolize, kde jsou Barcelona i Fenerbahce v jedné skupině.

A právě v Eurolize by turecký šampion chtěl poprvé dojít dál než do čtvrtfinále. A tak srbský kouč Željko Obradovič výrazně tým posiluje. Kromě Veselého přišel z Partizanu Bělehrad Bogdan Bogdanovič, Američané Ricky Hickman a Andrew Goudelock nebo další bývalý hráč NBA Semih Erden.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme