Na 'bezpečném' festivalu Brutal Assault zahraje trashmetalová legenda Slayer

Lidé v černém oblečení a tvrdá metalová hudba, to je až do 9. srpna Josefov u Jaroměře na Náchodsku. Ve středu tam začal už 19. ročník festivalu Brutal Assault. V areálu historické vojenské pevnosti nabídne bezmála 100 koncertů. Hlavním bodem programu je dnešní koncert americké trashmetalové skupiny Slayer. I přes tisíce fanoušků patří festival mezi nejbezpečnější v Česku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Návštěvníci metalového festivalu Brutal Assault

Návštěvníci metalového festivalu Brutal Assault | Zdroj: ČTK

Pořadatelé očekávají, že na letošní Brutal Assault dorazí až 15 tisíc fanoušků nejen z Česka, ale také ze severských zemí nebo ze zámoří.

Lidé v černém oblečení, často ověšení řetězy, na první pohled budí hrůzu. Ve skutečnosti s nimi ale příliš problémy nejsou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na metalový festival Brutal Assault v Josefově u Jaroměře se byl podívat Ondřej Vaňura

„Jde jim o muziku, jdou si to užít. Mnozí to mají jako malou dovolenou, stráví tady téměř týden, bydlí v kempu, případně na hotelu. Určitě to nejsou konfliktní lidé,“ říká Martin Brzobohatý z organizačního týmu.

I přesto na bezpečnost dohlíží vedle festivalové ochranky také městská a státní policie.

„Pokud spočítáme policii i bezpečnostní službu, kterou si jako festival zabezpečujeme sami, je to několik set lidí,“ dodává Brzobohatý.

'Jen' krádeže

Právě i policisté vnímají Brutal Assault jako celkem bezproblémový svátek hudby.

„Ačkoliv je tady spousta fanoušků, chovají se k sobě celkem dobře. Každoročně zaznamenáváme pouze krádeže věcí ze stanů a krádeže osobních věcí, což ovšem při tolika lidech není nic hrozného,“ vysvětluje Eva Prachařová z náchodské policie.

Na festival metalové hudby Brutal Assault jezdí i ženy | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Každoročně jde zhruba o 20 případů.

Množství lidí sem přijíždí také z Polska, a proto tu fungují i společné česko-polské hlídky.

„Když se mohou obrátit na policistu, který mluví jejich rodnou řečí, nám i jim to pomůže,“ uzavírá Prachařová.

Festival Brutal Assault potrvá do soboty.

Ondřej Vaňura, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme