Déšť znovu rozvodnil menší řeky a potoky na Žďársku, v Křižánkách se vylil rybník

Přívalové deště působily lidem na Žďársku problémy i dnes. V Křižánkách se vylil rybník a na silnici byl místy až metr vody. Voda zaplavila i několik sklepů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blesková povodeň ve Svratce na Žďársku

Blesková povodeň ve Svratce na Žďársku | Foto: Andrea Kratochvílová

Na silnici mezi Svratkou a Sněžným sice stále teče asi 10 centimetrů vody, auta ale už mohou projíždět.

Voda z Kyšperského rybníka zatopila asi 13 sklepů. Do obytných částí domů se naštěstí nedostala. Hladina pomalu klesá. Pokud znovu nezačne pršet, měla by se situace uklidnit během několika hodin.

„V noci čekáváme ojediněle možnost nějaké přeháňky, nic význačného by se dít nemělo,“ říká Štefan Hanžák z Českého hydrometeorologického ústavu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O počasí v následujících dnech mluví Štefan Hanžák z ČHMÚ

Do pátku by se srážky ve formě bouřek měly České republice vyhnout. „Nejbližší možné silnější bouřky očekáváme až v sobotu,“ uvádí meteorolog.

Pojišťovny evidují po bouřkách škody za několik desítek milionů korun. Nejvíce případů je na jižní Moravě a ve východních Čechách.

Hladiny řek by měly klesat. Česko však zasáhnou další, slabší bouřky

Číst článek


V Křižánkách se vylil rybník

Lucie Husárová 1, Michaela Vydrová, Andrea Kratochvílová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme