König na Tour opět upadl, ztrátu ale nenabral. Etapu vyhrál Navardauskas

Deštivou 19. etapu Tour de France vyhrál po úspěšném úniku Ramunas Navardauskas. Závěrečný dojezd do cíle ovlivnil hromadný pád jezdců v pelotonu, po kterém zůstal na zemi ležet i český cyklista Leopold König. Díky pravidlu o ochranném pásmu si ale připsal stejný čas jako zbytek hlavního pole.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ramunas Navardauskas si užívá poslední metry 19. etapy

Ramunas Navardauskas si užívá poslední metry 19. etapy | Zdroj: Reuters

König upadl, stejně jako například Slovák Sagan či průběžně pátý Francouz Bardet, poté, co se jako první zřítil dolů na silnici Fränk Schleck. K nehodě došlo jen pár set metrů po začátku tříkilometrové ochranné zóny.

Šestadvacetiletý Čech si po pádu na asfalt poranil loket. „Trošku mě bolí bok a loket. Ale naštěstí to nebylo nic vážného, jak bylo mokro, tak jsem se sklouzl. Sobotní časovku to neovlivní,“ řekl hned v cíli Radiožurnálu lídr stáje NetApp.

König je před časovkou klidný. Takový pád mě vůbec neovlivní, říká

Číst článek

Právě sobotní čtyřiapadesátikilometrová jízda proti časomíře může ještě zamíchat s celkovým pořadím. V neděli je totiž na programu pouze slavnostní dojezd do Paříže s tradičně očekávaným soubojem spurtérů.

Průběžně vedoucí Ital Nibali se na rozdíl od Königa kolizi vyhnul a dojel obklopen svými domestiky v hlavním poli. Před druhým Francouzem Thibautem Pinotem vede nadále o 7:10 minuty.

Navardauskas, jezdec stáje Garmin-Sharp, se k útoku odhodlal 13 kilometrů před cílem, a to během jediného stoupání jinak rovinaté etapy.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 19. etapa: Maubourguet Pays du Val d’Adour - Bergerac (208,5 km):

1. Navardauskas (Lit./Garmin) 4:43:41, 2. Degenkolb (Něm./Giant), 3. Kristoff (Nor./Kaťuša), 4. Renshaw (Austr./Omega Pharma Quick-Step), 5. Bennati (It./Tinkoff - Saxo), 6. Petacchi (It./Omega Pharma Quick-Step), 7. Dumoulin (Fr./AG2R), 8. Simon (Fr./Cofidis), 9. Vanmarcke (Belg./Belkin), 10. Roelandts (Belg./Lotto), ... 86. König, 110. Bárta (oba ČR/Netapp) všichni -7.

Průběžné pořadí:
1. Nibali (It./Astana) 85:29:26, 2. Pinot (Fr./FDJ.fr) -7:10, 3. Péraud (Fr./AG2R) -7:23, 4. Valverde (Šp./Movistar) -7:25, 5. Bardet (Fr./AG2R) -9:27, 6. Van Garderen (USA/BMC Racing) -11:34, 7. Mollema -13:56, 8. Ten Dam (oba Niz./Belkin) -14:15, 9. König -14:37, 10. Zubeldia (Šp./Trek) -16:25, ...74. Bárta -3:07:38.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme