František Hrdlička zachránil teplický fotbal před úpadkem

Český fotbal přišel o jednu ze svých nejrespektovanějších osobností. V 57 letech zemřel ředitel teplického klubu František Hrdlička, který podlehl následkům mozkové mrtvice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf teplického fotbalu František Hrdlička zemřel

Šéf teplického fotbalu František Hrdlička zemřel | Zdroj: ČTK

Nebýt Hrdličky, Teplice by pravděpodobně nehrály první ligu a jejich domovským stánkem by nebyl opravený stadion Na Stínadlech, který několikrát hostil i národní tým.

Na začátku 90. let totiž zachránil teplický fotbal před úpadkem a díky spojení s tamními sklárnami zrekonstruoval chátrající stadion.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přínos Františka Hrdličky pro teplický fotbal připomněl Jan Suchan

Fotbalisté ve žlutomodrých dresech si na něm zahráli i evropské poháry, třeba proti Dortmundu nebo Celtiku Glasgow. A to si přitom Severočeši udrželi vizitku klubu, který se nezadlužuje a plní své závazky.

„Na základě objektivních příčin jsme museli rozpočet trochu snížit. Nejvíc ho můžete snížit v otázce hráčů. Tenhle trend ale postihuje všechny, někdo to řeší půjčkami, někdo jde zase do velkých rizik. My do nich nejdeme, nechceme a ani nemůžeme jít,“ říkal tehdy Hrdlička.

Teplický ředitel František Hrdlička zemřel, zápas s Budějovicemi se odkládá

Číst článek

Traduje se historka, že Hrdlička dal dokonce svůj dům do zástavy, aby fotbalisté dostali výplaty.

Neangažoval se ovšem pouze ve prospěch Teplic, byl také členem výkonného výboru Fotbalové asociace a prosazoval myšlenku osamostatnění ligy.

Všichni kolegové ho ale znali hlavně jako slušného a férového člověka a jeho ztráty teď zákonitě litují.

David Kalvas, Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme