Zraněný zpěvák Michal Hrůza dělá pokroky, zotavuje se i pomocí kytary

Zdravotní stav zpěváka Michala Hrůzy, zraněného v ostravské Stodolní ulici, se lepší. Hudebník se v červenci dostal do potyčky, když chtěl uklidnit rvačku dvou mladíků. S vážným poraněním mozku pak skončil v nemocnici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Hrůza

Michal Hrůza | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

„Zpěvák Michal Hrůza dělá velké pokroky, i nadále ho denně na několik hodin navštěvuje rodina a členové jeho kapely. Zůstává v péči logopedů a fyzioterapeutů,“ řekla mluvčí ostravské Městské nemocnice Magda Otáhalová.

V rámci terapie se věnuje také hudbě, kytara je jedním z jeho terapeutických nástrojů. I přes pokroky je jeho stav dál vážný a zůstává v nemocnici.

K potyčce došlo 17. července po koncertě na Festivalu v ulicích. Zpěvák se svými přáteli navštívil Stodolní ulici, kde se dostal do konfliktu s dvěma mladíky ve věku 18 a 19 let. Ti se na ulici prali mezi sebou. Frontman Kapely Hrůzy se snažil situaci vyřešit a rozhodl se zavolat policii. Mladíci mu v tom zabránili násilím.

Michal Hrůza zůstal po napadení v bezvědomí, utrpěl krvácení do mozku a podrobil se operaci. Oba útočníky poslal soud do vazby, aby neutekli a neovlivňovali svědky. Za vydírání a těžké ublížení na zdraví jim hrozí až 12 let vězení.

Jana Jeckelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme