Omlouváme se, zní z kabiny brazilských fotbalistů po debaklu od Němců

Brazílie podlehla v semifinále MS ve fotbale drtivému útoku Německa. Svěřenci trenéra Joachima Löwa nasázeli kanárkům sedm gólů. První padl už v 11. minutě, pak stačilo šest minut a síť za brankářem Júliem Césarem se rozvlnila ještě čtyřikrát. Za Brazilce snižoval v závěru čestnou trefou útočník Oscar. Šokovaní z výsledku byli fanoušci i hráči, včetně těch německých.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán David Luiz se po závěrečném hvizdu neubránil slzám

Kapitán David Luiz se po závěrečném hvizdu neubránil slzám | Zdroj: Reuters

Ostrůvky v publiku se snažily brazilské hráče podporovat, ale s přibývajícími německými góly ztratili diváci trpělivost.

Slzy v očích a ruce nad hlavou na znamení omluvy měl hned po zápase náhradní kapitán Brazílie David Luiz, kterého obecenstvo na konci vyvolávalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy Brazilců po prohraném semifinále zaznamenal David Koubek

„Všichni víte, jak to pro mě bylo důležité, dát Brazílii radost aspoň z fotbalu. Byli lepší. Lépe se připravili, hráli lépe. Je to pro nás den velkého smutku, ale také velkého poučení,“ neubránil se slzám David Luiz.

A omlouval se i trenér Luis Felipe Scolari, který se pokoušel brát podle jeho slov nejhorší porážku brazilského týmu v historii s klidem.

„Omlouvám se. Omlouvám se za negativní výsledek, za to, že jsme se nedostali do finále. Ale budeme pokračovat v naší práci, dál si cenit našeho týmu a půjdeme do zápasu o třetí místo,“ nechal se slyšet brazilský lodivod.

Nečekaná kanonáda. V semifinále mistrovství světa Německo smetlo Brazílii 7:1

Číst článek

Utkání rozhodl bleskový německý útok. V 11. minutě se trefil po rohovém kopu Thomas Müller, poté přišlo drtivých šest minut, během kterých Němci vstřelili zásluhou Miroslava Kloseho, Samuela Khediry a dvou zásahů Toniho Kroose další čtyři góly.

Brazilský trenér Luiz Felipe Scolari označil debakl v semifinále za nejhorší den svého života | Foto: Reuters

Trenér Scolari výmluvy nehledal

Právě tahle smršť podle Scolariho kanárky zlomila. Trenér bral odpovědnost na sebe a odmítl, že by hrála roli absence největší hvězdy, zraněného Neymara. Jeho papírové obličeje na sobě měly stovky fanoušků, a jehož dres s sebou přinesli hráči při nástupu.

„Nebudeme se schovávat za žádné výmluvy na Neymara, na emoce, na hymnu… Stalo se, že se Německo v určité chvíli dostalo do neuvěřitelného rytmu, ze dvou, tří útoků dalo rozhodující góly zápasu. A to posílilo německý tým, který už tak byl dobrý, u nás se to projevilo přesně opačně,“ myslí si Scolari.

Brazílie nedokázala proměnit ani jednu šanci, až na Oscarovu čestnou trefu v poslední minutě. To už ale měl německý válec na pažbě další dva zářezy od střídajícího André Schürrleho.

Němcům zkrátka vyšlo všechno, čeho se dotkli. Trenér Joachim Löw si mohl lebedit a hráči se radovali. Z výsledku, který byl i pro ně překvapením.

„Brazílie byla už asi při druhém gólu trochu zaskočená. Byli pod obrovským tlakem, ve své vlastní zemi, před tolika diváky. Je to docela pochopitelné. Bylo nám jich i docela líto. Mají tolik výtečných hráčů, co si snad ani takovou velkou porážku nezasloužili. Takové příběhy už zkrátka fotbal píše,“ řekl střelec prvního německého gólu Thomas Müller.

David Koubek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme