Zodpovědnost je rozložená na víc kluků, tvrdí liberecký kapitán Fleišman

Fotbalisté Liberce se loni se dostali z kvalifikace až do skupinové fáze Evropské ligy. K tomu, aby to zopakovali, musí vyřadit ještě dva soupeře. Tím prvním je Astra Giurgiu. Do úvodního zápasu 3. předkola povede severočeský tým nový kapitán Jiří Fleišman.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pavelka (vpravo) patří mezi hráče, kteří dělají v libereckém dresu asistenty kapitána

David Pavelka (vpravo) patří mezi hráče, kteří dělají v libereckém dresu asistenty kapitána | Zdroj: ČTK

„Sžil jsem se s tím. Mám sice pásku, ale pod sebou tři asistenty, kteří se mnou všechno řeší. Navíc všechno řešíme i s trenéry, takže zodpovědnost je rozložená na vícero kluků,“ říká liberecký obránce.

Tým mu pomáhají vést další klíčoví hráči - Jan Rajnoch, aktuálně po operaci odpočívající Marek Jarolím a David Pavelka. Že by se ale Jiří Fleišman posunul v hierarchii mužstva na úplný vrchol, to si nemyslí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mám sice pásku, ale pod sebou tři asistenty, kteří se mnou všechno řeší, vysvětluje svoji pozici v klubu Jiří Fleišman

„Všichni jsme na tom tak nějak stejně. Honza Rajnoch jako zkušenej frajer taky hodně mluví s trenéry. U mě se změnilo jenom to, že když tu byl Radek Kováč, tak to všechno řešil on,“ připomíná nový kapitán Slovanu svého předchůdce, který odešel do Sparty.

Nejméně v jedné věci se oba určitě liší. Jiří Fleišman tolik své spoluhráče na hřišti během zápasu nediriguje.

„Třeba jako to dělá Radek Kováč, to není můj styl. To na sebe přebírá spíše Honza Rajnoch, který si to diriguje a hodně mluví. Já spíš povzbudím nebo něco řeknu v kabině o poločas. Na hřišti to přebírá Honza,“ vysvětluje Fleišman.

I tak je ale devětadvacetiletý fotbalista při zápasech hodně vidět. Z levé strany obrany často podporuje ofenzivní činnost a plní na hřišti roli jednoho z lídrů mužstva.

Český rozhlas začíná vysílat přes internet přímé sportovní přenosy

Číst článek

Předsezónní zvolení Jiřího Fleišmana za kapitána Liberce tak není velkým překvapením. A jak se zdá, žádné větší starosti mu to nedělá.

„Je to určitá zodpovědnost. Nesmím před mladými nebo novými spoluhráči dělat průsery, ale spíš to hlídat,“ říká fotbalista Slovanu Jiří Fleišman, kterého čeká další utkání v pozici kapitána v rumunském Giurgiu.

Zápas domácí Astry s Libercem začne ve čtvrtek v 18 hodin a celý ho v přímém přenosu přinese web zpravy.rozhlas.cz, část odvysílá také stanice Radiožurnál.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme