Ztratit Tour by byl amatérismus, burcuje svůj tým Leopold König

Cyklista Leopold König si vede při své premiéře na Tour de France výtečně. Po špatném dni se dal dohromady a před závěrečnými etapami se těší, jak bude bojovat o vylepšení 9. místa v celkovém pořadí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leopold König je v průběžném pořadí Tour de France devátý

Leopold König je v průběžném pořadí Tour de France devátý | Zdroj: ČTK

Dres Leopolda Königa byl i v královské etapě Tour de France vidět mezi největšími soupeři. Český cyklista zvolil po dni, kdy mu docházely síly, defenzivní taktiku, která se mu vyplatila. Nevěděl totiž, jestli se dal dost dohromady, aby ztráta nenarostla.

„Bál jsem se, abych nechytil ještě větší ztrátu. I proto jsem v cíli zatnul pěst, tím jsem se pochválil. Ukázal jsem, že tam patřím, takže jsem strašně rád, že jsem to přežil,“ těšilo v cíli Leopolda Königa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plány Leopolda Königa pro zbytek Tour de France zjistil reportér ČRo Tomáš Kohout

Při třináctikilometrovém výšlapu na Hautacam ale myslel i na útočení. „Člověk má v hlavě červa, který mu tam vrtá. Ďáblík a anděl vám říkají: ‚Nemáš na to‘, ‚Máš na to, zkus to, pojď‘. Je to hra mysli a já jsem se s ní vyrovnal. Je to součást Tour a závodění,“ ví lídr stáje NetApp.

Časovka, ve které si chce Leopold König výrazně polepšit v celkovém pořadí, se pojede zítra. Dnešní plán je tedy jasný. Nic nepodcenit a neztratit.

„Jestli bude etapa na větru, tak bude nervózní. Budeme maximálně bojovat, protože ztratit Tour by byl nesmysl a amatérismus. Musíme semknout tým a kluci se musí obětovat, protože pro ně v podstatě končí závod,“ plánuje Leopold König.

Po dnešní rovinaté etapě čeká peleton už jen souboj s chronometrem a slavnostní dojezd na Champs-Elysées.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme