Dostálová by do čela MMR šla, nabídku však zatím nedostala od ANO ani od Sobotky

Náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová řekla, že by přijala nabídku stát se po Věře Jourové (ANO) šéfkou resortu. Jourová, která míří do Evropské komise, by ji jako svou nástupkyni viděla ráda, rozhodnutí však není na ní a žádná jiná nabídka pro Dostálovou zatím nepřišla. Nezměnilo se to ani po dnešní návštěvě premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) na ministerstvu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

Náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová | Zdroj: ČTK

Podle Sobotky je nominace na novou ministryni v kompetenci hnutí ANO. To se však zatím nevyjádřilo.

„Zatím jsem nabídku na jednání v hnutí ANO nedostala. Ráda bych nicméně pana předsedu přesvědčila o svých odborných dovednostech – nejsem politik, jsem odborník,“ řekla Dostálová na dnešním mimořádném brífinku.

Dostálová by prý ráda navázala na práci Jourové, která s největší pravděpodobností zamíří do Evropské komise.

Priorita je čerpání z fondů EU

Jako eurokomisařka odjede Jourová do Bruselu zřejmě na podzim. Než ministerstvo opustí, měla by se podle Sobotky zaměřit především na čerpání peněz z evropských fondů.

„Já bych velmi rád jako předseda vlády viděl, že ze všech operačních programů už první výzvy půjdou okamžitě po zahájení nového roku,“ řekl Sobotka, který dnes ministerstvo navštívil v rámci svých inspekčních cest po jednotlivých resortech.

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO) a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Premiér navštívil resort v rámci svých inspekčních cest po ministerstvech | Foto: ČTK

Podle něj může za špatné čerpání minulé vlády a jeho kabinet se snaží „zachránit každou korunu“. Podobně mluví i Jourová.

„Máme skutečně složitou situaci v dotahování obrovského skluzu, který jsme zdědili po minulých vládách, a budeme se snažit dosáhnout co nejnižšího možného schodku v tom čerpání, respektive nechat v bruselské pokladně minimum peněz,“ doplnila Jourová.

Sobotka zahájil své kolečko po ministerstvech 7. července na resortu kultury, ministerstvo pro místní rozvoj bylo už desáté v pořadí, které navštívil.

ČTK, Václav Rokyta, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme