Atletka Zuzana Hejnová ukončila kvůli zranění sezonu

Nejlepší česká sportovkyně minulého roku Zuzana Hejnová ukončila sezonu. Na republikovém šampionátu sice ještě vyhrála rozběh na 400 metrů překážek, ale po něm definitivně ukončila své letošní trápení a nepojede tedy ani na evropský šampionát do Curychu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová

Zuzana Hejnová | Foto: atletika

„Nemá to smysl. Věřím, že bych tam srazila třeba vteřinu od letošního nejlepšího výkonu, že bych se dostala na 54,50 sekundy, ale nemám z toho radost,“ říkala v cíli rozběhu.

„Mě ta noha opravdu bolí a musím se hrozně přemáhat. Každý krok mě bolí, netěší mě to a zase by se o kus prodloužila léčba. Trvalo by to o to déle,“ vysvětlovala na vítkovickém stadionu zklamaná Zuzana Hejnová.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Mě ta noha opravdu bolí a musím se hrozně přemáhat. Každý krok mě bolí,“ přiznala zklamaná Zuzana Hejnová.

Už před závodem ale tak trochu tušila, že to pro ni bude poslední závod v sezoně.

„Říkala jsem si, že to takhle zakončím. Sezona se holt nepovedla a chci se připravit na příští rok. Musím s tím udělat něco radikálního, protože takovéhle zatěžování a do toho léčba, to nikam nevede,“ popisovala své plány Zuzana Hejnová.

Její rozhodnutí usnadnil i fakt, že je letos ‚jen' evropský šampionát

„Abych tam odjela se zúčastnit, to úplně nechci. Myslím si, že po minulé sezoně je to zbytečný. Opravdu bych se tam trápila. Chtěla bych se dát dohromady na příští rok, protože s tímhle nemůžu začít přípravu,“ dodává, Zuzan Hejnová, která by v příštím roce chtěla obhajovat svůj mistrovský titul v čínském Pekingu.

Dnešní republikové finále na čtvrtce s překážkami ale bude mít i přes její absenci zajímavé obsazení. O co nejlepší čas se v něm bude snažit Denisa Rosolová. Program druhého dne začne ve 12:30.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme