Lubinu tu nechceme, protestují fanoušci hokejové Slavie

Hokejisté Slavie porazili v Edenu v první přípravě Plzeň 4:1, a to ještě nechali odpočívat své největší hvězdy Bednáře a Vlasáka. Fandové si zápas užili, fandili, ale možná velkou část času věnovali i protestům proti osobě nového trenéra Lubiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Lubina vede hokejisty Slavie. Fanoušci se s tím nechtějí smířit

Ladislav Lubina vede hokejisty Slavie. Fanoušci se s tím nechtějí smířit | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Ladislav Lubina byl už dobách aktivní kariéry nenáviděný fanoušky soupeře pro nepříjemný styl hokeje a často třeba i kvůli diskuzím s rozhodčími. Po skončení kariéry se mu ale přihodilo něco, s čím se ani nejhorší hokejový moment nedá srovnat - při dopravní nehodě zavinil smrt člověka.

„Doufáme, že jako se to povedlo na fotbale se Strakou, povede se i na hokeji s Lubinou,“ vyjádřil místopředseda fanclubu Slavie Karel Košťál prý jednotné přání slávistických fanoušků. Mnozí z nich ale více než nehodu vyčítají Lubinovi chování po ní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na problém hokejové Slavie se zaměřil reportér ČRo Tomáš Lörincz

Mít trenéra, kterého fandové nenávidí, to není úplně optimální. Pro image, pohodu v kabině i na tribunách. A pokud se Slavii vstup do sezóny nepovede, fandové mohou být ještě radikálnější.

„Počítám s tím. Je to i přirozená věc a i s tím jsem sem šel,“ je trenér Slavie Ladislav Lubina připravený na negativní reakce.
Nového trenéra situace mrzí a rád by měl s fanoušky korektní vztahy a před dvěma měsíci nabídl i osobní schůzku, na které by si obě strany mohly všechno vyříkat, ale fandové neprojevili zájem.

Hráči samozřejmě z přístupu fanoušků nadšení nejsou. „Lhal bych, kdybych řekl, že to nevnímám. Musí to jít mimo hráče. Bereme ho jako trenéra a jeho vlastní život si musí vyřešit sám,“ uvědomuje si přístup fanoušků Tomáš Vlasák.

Hokejová Slavie bude hlavně bojovat, tuší po 1. zápase Jaroslav Bednář

Číst článek

Možná by pomohlo, kdyby respektovaní borci z kabiny zkusili sehrát roli prostředníků. „Fanoušky budem potřebovat. Aby chodili a aby nám fandili. Možná se něco takového stane,“ nevylučuje možnost zapojení hráčů Vlasák.

Tak či tak, Slavia musí vedle značné obměny kádru před sezónou řešit i tuhle dost nepříjemnou situaci. Fanoušci dali jasně najevo - buď trenér, nebo oni. Mnohem větší sympatie má mezi fanoušky asistent Josef Beránek.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme