Hokejisté Pardubic začali přípravu vítězstvím nad Boleslaví

Pardubičtí hokejisté vstoupili do přípravy vítězně, když porazili nováčka v nejvyšší soutěži Mladou Boleslav 4:3. V zápasu dostali prostor hlavně mladí hráči, kteří bojují o místo v sestavě. Někteří zkušenější hráči jsou buď zranění, jiní měli volno. Proto mladí měli více prostoru a někteří ho dokázali využít.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Venera

Zdeněk Venera | Foto: Hokej.cz

K prvnímu přípravnému zápasu nové sezony nastoupili hokejisté Pardubic a Mladé Boleslavi. Tempo zápasu bylo slušné, bylo vidět, že ani jeden z týmů nechce utkání jen tak odchodit. Pardubice po celou dobu vedly, mladoboleslavští jen dotahovali.

Nakonec se jim to nepovedlo a o jednu branku prohráli. „S předvedenou hrou můžeme být spokojení, výsledek dnes nebyl důležitý. Šlo o to prohlédnout si mladé hráče, kteří dostali šanci ukázat se v mužstvu,“ říkal hlavní pardubický trenér Zdeněk Venera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novinky v pardubické kabině zjišťoval Ota Gutwirth

Z pohledu Východočechů byl zápas hlavně o šanci pro mladé hráče, kteří bojují o místo v sestavě. Ale po prvním utkání nechtěl dělat Venera ukvapené závěry.

„Jedná se pouze o jeden zápas, obrázek o výkonnosti jednotlivých hráčů máme z tréninků, zápas je samozřejmě něco jiného, ale ani na základě výborného výkonu v jednom zápase nemůžeme říct, že hráč bude pro mužstvo přínosem.“

„ Pro kluky šlo o nové poznatky a zkušenosti, a i když u některých se dá předpokládat, že se řada z nich do sestavy nedostane, protože dnes nehrála řada zkušených hráčů z důvodu volna nebo zranění, uděláme si o nich lepší obrázek než z tréninku a pro ně se jedná o dobrou zkušenost a mají šanci se o místo porvat.“

Gól pomůže do týmu

Jedním z těch, kteří se o místo v sestavě perou, je i obránce Jan Sčotka. A byl to právě on, kdo otevřel skóre už v šesté minutě.

„Vstřelit gól jsou super pocity, ale hlavně jsem samozřejmě rád, že jsme vyhráli. Boj o sestavu bude hodně náročný, ale věřím, že vstřelený gól mi určitě může pomoci,“ doufá.

Další možnost prosadit se natrvalo do sestavy může mít nejen on už zítra, kdy pardubičtí hokejisté jedou na led Znojma.

Martin Charvát, Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme