Česko potřebuje přilákat zahraniční investory, shodli se Sobotka s Mládkem

O nových pracovních místech nebo zahraničních investicích dnes dopoledne jednal premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se svým spolustraníkem, ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem. Sobotka tak pokračuje v sérii bilančních návštěv jednotlivých resortů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Firma Lego v Kladně vyrábí už i figurky

Firma Lego v Kladně vyrábí už i figurky | Foto: LEGO

Sobotka s Mládkem připomněli, že pro ministerstvo je důležité přilákat do České republiky nové investory, a to hlavně kvůli snížení nezaměstnanosti. Díky příchodu zahraničních firem by měly v tuzemsku vzniknout tisíce pracovních míst.

„Chci zmínit největší investici z tohoto pětiměsíčního období, a to je investice firmy Nexen v žatecké průmyslové zóně. Chci zmínit poskytnutí investiční pobídky na významné rozšíření společnosti Lego v Kladně. Chci zmínit stále probíhající jednání o tom, že má dojít k posílení výroby v podniku Škoda Auto v Kvasinách – rovněž několik set nových pracovních příležitostí,“ shrnul premiér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Schůzku sledoval redaktor Jaroslav Gavenda

Ministr Mládek pak ještě upozornil na projekt logistického centra Amazon v Dobrovízi. A dodal, že jeho resort podpořil investičními pobídkami celkem 84 zahraničních společností.

„Druhou klíčovou rolí je podpora našeho exportu a já jsem rád, že ministerstvo v této věci velmi dobře spolupracuje a komunikuje s ministerstvem zahraničí a je konec byrokratických válek. Ministerstva podepsala dohodu a v tuto chvíli by měla fungovat velmi dobrá synergie z hlediska podpory exportu našich firem,“ zdůraznil Sobotka.

Politici diskutovali rovněž o jaderné energetice. Shodli se na tom, že ji Česká republika bude podporovat i v budoucnu.

Podle premiéra Sobotky je bezpečná a hlavně nezávislá na zahraničních dodavatelích. Mládek vyzdvihnul, že navíc nezatěžuje prostředí emisemi. Začalo se už také pracovat na komplexním plánu rozvoje jaderné energetiky v Česku.

Ministr Mládek na schůzce prezentoval i vládou schválený operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. V letech 2014 až 2020 tak Česká republika podpoří podnikání malých a středních firem.

krw, Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme