Ve Vysokém Mýtě zlikvidovali téměř 1700 padělků motorových pil

Zaměstnanci recyklační firmy ve Vysokém Mýtě zlikvidovali skoro 1700 motorových pil. Nářadí velmi nápadně připomínalo výrobky přední světové značky. Celníci zásilku zajistili v roce 2010, vloni soud potvrdil, že se skutečně jedná o padělky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Padělané motorové pily určené k sešrotování

Padělané motorové pily určené k sešrotování | Foto: Josef Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

Místo na pultech prodejen tak pily skončily v drtičce odpadu, plastové části a součástky z barevných kovů poputují k dalšímu využití.

„Pilky přijdou vybalit z papírových obalů a potom, jak jsou, přijdou do drtícího mlýna, kde dojde k rozemletí veškerého toho materiálu na kusy, které nejsou větší než 10 centimetrů,“ popsal základní postup vedoucí provozu Pavel Brokl.

Přehrát

00:00 / 00:00

U likvidace padělaných pil byl reportér Českého rozhlasu Josef Kopecký

Podle zástupce poškozené firmy Jana Brabce mohly být zadržené kopie pro zákazníky nebezpečné.

„Pokud si koupíte padělané tričko, skončíte maximálně s vyrážkou. Kdežto pokud vezmete do ruky motorovou pilu, můžete si také způsobit úraz s trvalými následky. Některé z těch zabavených produktů prošly srovnávacími testy a ty pily nesnesly ani ta nejmenší bezpečnostní kritéria,“ upozornil Jan Brabec.

Pokud by se zásilka padělaných pil dostala na trh, její cena by se dala vyčíslit na 7 milionů korun.

V recyklační drtičce skončilo téměř 1700 motorových pil, které napodobovaly světoznámou značku | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme