Fotbalisté Plzně po vyřazení z EL zabrali, v Budějovicích vyhráli 4:0

Z Evropské ligy fotbalisté Plzně před třemi dny vypadli, v Synot lize si teď s chutí zastříleli. Ve třetím kole zvítězili v Českých Budějovicích 4:0 a drží se na dva body od vedoucí Sparty. Hradec Králové pak s Mladou Boleslaví remizoval 0:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně slaví vítězství v Českých Budějovicích

Fotbalisté Plzně slaví vítězství v Českých Budějovicích | Zdroj: ČTK

Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:4 (0:3)

Za Viktorii nastoupil poprvé v základní sestavě po příchodu z Boleslavi Jan Chramosta a tento tah se trenérovi Dušanu Uhrinovi mladšímu mimořádně vyplatil.

Mladý útočník nejdřív v 17. minutě po úvodním gólu Řezníka zvýšil na 2:0 a pak se prosadil po změně stran brankou na 4:0. Mezitím se prosadil ještě Kolář.

Domácí kombinační hru Plzně vůbec nestíhali a sami nebyli příliš nebezpeční. Snad jen v závěru první půle byli relativně blízko skórování po přímém volném kopu Machovce.

Branky: 17. a 59. Chramosta, 2. Řezník, 45.+2 D. Kolář. Rozhodčí: Kocourek - Kordula, Kříž. ŽK: P. Novák, Brunclík - Řezník. Diváci: 6402.

Sestavy:

České Budějovice: Křížek - P. Novák, Lengyel, Podstavek, Machovec (76. Hála) - Brunclík (70. Funda) - Vošahlík, Benát, Volešák, Koreš - Mich. Škoda (57. Linhart). Trenér: Urban.

Plzeň: Bolek - Řezník, Hubník, Procházka, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (71. Vaněk), D. Kolář, Pilař (75. Kovařík) - Chramosta (68. Tecl). Trenér: Uhrin ml.

Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 0:0

V souboji nováčka s účastníkem evropských pohárů měl překvapivě více šancí nováček. Hradec Králové mohl několikrát překonat gólmana Středočechů Hrušku, ale podařilo se to jen Križkovi a jeho rána pak skončila na tyči. Východočeši tak po svém návratu mezi elitu stále čekají na první vítězství.

Rozhodčí: Marek - Pelikán, Kubr. ŽK: Kotiš, Dvořák - Ščuk, Ďuriš, Šisler, Kysela. Diváci: 4360.

Sestavy:
Hradec: Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, Mareš - Križko, Kotiš - Štípek (79. P. Čermák), A. Čermák (66. Kulič), Halilovič (54. Shejbal) - Dvořák. Trenér: Prokopec.

Ml. Boleslav: Hruška - Kysela, Navrátil (46. Bořil), Smejkal, Rosa - Ščuk (46. Magera), Milla - Skalák (69. Bartl), Šisler, Štohanzl - Ďuriš. Trenér: K. Jarolím.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme