Gareth Bale se vrací domů. V Cardiffu se Real a Sevilla utkají o Superpohár

Evropský fotbalový Superpohár bude letos větším představením než minulý rok v Praze, stadion Millenium v Cardiffu má totiž více než trojnásobnou kapacitu oproti pražskému Edenu. Právě ve velšské metropoli bude o první trofej sezóny dnes večer usilovat vítěz Ligy mistrů Real Madrid proti FC Sevilla, který na jaře vyhrál Evropskou ligu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oba soupeři pro Superpohár už jsou v Cardiffu, Gareth Bale odpovídal na tiskové konferenci

Oba soupeři pro Superpohár už jsou v Cardiffu, Gareth Bale odpovídal na tiskové konferenci | Zdroj: Reuters

Do svého rodného města se tak vrací zřejmě nejdražší hráč světa. 1. září to bude rok, co Real Madrid koupil z Tottenhamu Velšana Garetha Balea - podle britských médií za rekordních 86 milionů liber.

A protože se Bale narodil právě v Cardiffu, navozuje tenhle zápas, ve kterém se velšský křídelník vrátí na domácí trávník výjimečně také v klubovém dresu, atmosféru vzpomínání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návrat Garetha Balea a přípravy na Superpohár sleduje reportér ČRo Jan Kaliba

„Jako žák byl podobný, jako je dnes - velmi pokorný, sport miloval, ale zároveň poctivě přistupoval k ostatním školním povinnostem," říká o Baleovi jeho bývalý učitel tělocviku Gwyn Morris.

„I s nadáním, které u něj bylo patrné, jsme ho měli co naučit, protože pokud jste tenistou s ohromným forhendem, tak přece půjdete a budete zlepšovat bekhend,“ dodává někdejší učitel slavného fotbalisty.

Díky svému loňskému nákupu se Real může těšit, že dnes bude mít v Cardiffu podporu domácího publika zajištěnou.

Real představí nové hvězdy

V Superpoháru zřejmě poprvé v soutěžním zápase představí svůj nejčerstvější nákup za další astronomickou sumu - vedle Balea by se měl postavit Kolumbijec James Rodriguez, nejlepší střelec mistrovství světa, které v Brazílii skončilo před necelým měsícem.

Gareth Bale se na MS, na rozdíl od většiny svých spoluhráčů, nepředstavil. Ostatní hráči se tak do přípravy Realu zapojovali postupně, někteří až začátkem srpna.

Španělská liga startuje pro Real za 13 a pro Sevillu za 11 dní. Dnešní duel, který v Cardiffu začíná ve 20:45, je tak pro oba týmy zároveň předgenerálkou na domácí soutěž.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme