Fotbalová Slavia je v popředí tabulky. První kolo ale ovládl Jablonec

Fotbalisté Slavie jsou na tom v tabulce nejvyšší soutěže stejně jako sparťané. Na tuhle informaci čekali fanoušci sešívaných dva roky. Šampaňské kvůli tomu ale nerozlévají, tahle situace totiž platí po úvodním kole Synot ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Beránek na tiskové konferenci před začátkem fotbalové ligy

Miroslav Beránek na tiskové konferenci před začátkem fotbalové ligy | Zdroj: ČTK

Na velké oslavy je sice ještě čas, ale vítězné chorály si slávisté užili. Vždyť zahajovací zápasy se jim v poslední době nedařily a místo návratu do české špičky se vždycky dočkali jen velkého zklamání a vystřízlivění.

Nový trenér Slavie Miroslav Beránek věří, že úvodní výhra ze Slovácka by jeho svěřencům mohla psychicky pomoct: „Věřím, že ano. Měli jsme málo času. Hráli jsme dva zápasy v nějaké sestavě, potom se nám uzdravili hráči a zase jsme do ní zasáhli. Sestavu budeme ještě velmi pravděpodobně nějakou dobu skládat.“

A to nejspíš i proto, že navzdory vítězství, které Slavii po pěti letech vrátilo alespoň na druhé místo, výkon sešívaných v Uherském Hradišti nebyl ideální. Ale - a to u červenobílých také nebývalo pravidlem - slávisté si nic nenalhávali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Důležité momenty prvního kola připomíná Jan Suchan

„Soupeř byl lepší. My jsme se hledali, špatně jsme přebírali hráče,“ vypočítával Beránek. „Domácí byli lepší, přehrávali nás. My je špatně bránili, a když jsme se dostali k balonu, tak jsme jen odkopávali. Nedostali jsme se prostě do hry,“ kriticky hodnotil útočník Milan Škoda.

Kritizovalo se také v plzeňské kabině. Tým, který Slavii v domácí špičce vystřídal, jen remizoval v Příbrami a rázem se mluví o krizi i pozici trenéra Dušana Uhrina mladšího. Ten Viktorii nedovedl k titulu, poháru ani Superpoháru a nezvítězil posledních pěti utkání v řadě. Jakoby Plzeň zapomněla vyhrávat.

„Věřím, že jsme nezapomněli vyhrávat. Ale je to tým složený z lidí, děláme chyby, pokaždé někdo. Nedokážeme odehrát utkání tak, aby někdo zvládl chybu jiného napravit a nedostali jsme gól,“ říká útočník Západočechů Marek Bakoš. Vlastně stejně jako Plzeň vstoupili do nejvyšší soutěže oba nováčci, jak Hradec Králové proti Teplicím, tak České Budějovice proti Liberci uhrály také remízu.

A kdo Synot lize vládne? Nově poskládaný tým Jablonce. Jenže zbývá ještě 29 kol, během kterých se může všechno změnit. Mimochodem, za posledních pět let se nestalo, že by úvodní kolo zvládl nejlépe budoucí mistr.

Martin Charvát, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme