Policisté při noční razii v Liberci kontrolovali bary i squat bezdomovců

Liberec má za sebou rozsáhlou noční policejní kontrolu barů a restaurací. Policisté a strážníci se zaměřili na nalévání alkoholu mladistvým, na hledané osoby a také na cizince bez dokladů nebo povolení k pobytu. Zároveň zkontrolovali místa, kde se zdržují bezdomovci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté kontrolují cizince v baru ve stanici metra Zličín

Policisté kontrolují cizince v baru ve stanici metra Zličín | Foto: Pavel Jaňurek

Policisté a strážníci byli v 15 barech, restauracích a hernách a zkontrolovali stovku lidí. Tři cizinci byli bez dokladů, dostali 500korunovou pokutu. Jednoho policie odvezla kvůli prověření totožnosti na služebnu.

Mladiství, kteří by pili alkohol nebo hráli na automatech, v kontrolovaných barech a hernách nebyli. Faktem je, že barmani okamžitě po odchodu policie žhavili telefony a o razii informovali své kamarády v ostatních barech, takže pokud snad u nich mladiství byli, dali jim avízo, aby rychle zmizeli.

Policisté kontrolovali také bezdomovce. V Liberci se objevil nový squat v blízkosti centra města, kde je zchátralý dům plný odpadků, ale přesto v něm bydlí v úplně hrozných podmínkách bez vody a elektřiny mladí lidé.

Jedná se o narkomany, někteří tvrdili, že je rodiče vyhnali kvůli drogám z domova, jiní zase slibovali, že se půjdou léčit, ať je nikdo z domu nevyhání. Policisté je sice vykázali, nicméně bezdomovci si sedli na ulici a bylo jisté, že jakmile razie skončí, vrátí se do squatu zpátky.

Český rozhlas Sever se proto bude na libereckém magistrátu zajímat o to, jak hodlá situaci řešit. Vedle stojí nové domy, kde bydlí rodiny s dětmi, pro které znamená nezajištěný squat velké nebezpečí.

Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme