Aktivisté ve Zlíně žádají úplný zákaz hazardu, sbírají podpisy na podporu referenda

Lidé ve Zlíně nemají o anketu města týkající se zákazu hazardu valný zájem. Od začátku července se do hlasování zapojily necelé dvě stovky lidí. Naproti tomu aktivisté, kteří usilují o absolutní zákaz hracích automatů ve městě, sesbírali už více než dva tisíce podpisů pro vypsání referenda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Referendum o hazardu

Referendum o hazardu | Foto: Český rozhlas

Aktivisté vyrazili přímo do ulic, kde s lidmi o hazardu a jeho dopadu na životy gamblerů a jejich rodin mluví.

„Potkal nás také člověk, který jako podnikatel dosud hraje. Neví, co s tím, a svěřil se, že prohrál 25 milionů. A že to není zas tak strašné, že jeho kamarád prohrál 50,“ popisuje aktivista Tomáš Pasterný.

Pro úplný zákaz hazardu se vyslovil i Pavel ze Zlína. „Dělá to neplechu, lidi se zadlužují a roste kriminalita,“ myslí si.

Lidé se k hazardu mohou vyjádřit na webových stránkách města, ještě týden posílat anketní lístky nebo připojit k podpisové akci za vyhlášení referenda přímo na náměstí Míru.

Andrea Kratinová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme