Turisté v Krkonoších stále více žádají slevové karty hosta, slouží i jako průvodce

Karty hosta jsou v Krkonoších stále žádanější. Vyplývá to ze statistik prodejců. Karty, které poskytují ubytovaným slevy na atrakce, fungují také jako průvodce po okolí. Kromě karet na komerční bázi chystá jednu kartu pro celý region i Svazek měst a obcí Krkonoše.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyhlídka na Výrovce

Vyhlídka na Výrovce | Foto: Jiřina Šmídová

Dostat k ubytování kartu hosta je pro mnohé zákazníky samozřejmost, kterou znají ze zahraničí. Krkonošská střediska trend dohání a větší hotely a penziony nabízí kartu hosta zdarma k ubytování. Jako například ve Špindlerově Mlýně.

„Dá se podle ní naplánovat i dovolená, jsou tam různé tipy na výlety,“ říká Lucie Jandurová z tamního infocentra.

Přehrát

00:00 / 00:00

O systém slevových balíčků se v Krkonoších zajímala redaktorka Hana Novotná

To ale neplatí pro všechna střediska. Například v Harrachově je karta hosta spíš záležitost zimní sezony. Karty hosta mají už i menší střediska.

Právě to ale odrazuje mnohé hosty od jejich nákupu - pro pobyt v Krkonoších by bylo jednodušší, kdyby pro všechna střediska platila karta jedna, říká za Beneckou kartu Jaroslav Škeřík:

„Kdyby se podařilo vymyslet systém, který bude jednotný, efektivní a pro hosty zároveň zajímavý, tak se sem určitě budou vracet.“

Zájem roste

Společná karta hosta funguje zatím pouze pro východní Krkonoše.

„Na hodnocení sezóny je zatím brzo, ale můžu říct, že o ni je větší zájem než byl loni,“ říká za provozovatele Zina Plchová.

Společná karta nabízí slevy na atrakce a dopravu v celém regionu. To si pochvaluje i ředitel jednoho z hotelů v Janských Lázních:

„Někteří hosté přijíždějí do regionů a ptají se, co mají dělat. Slevové balíčky jim ukážou, které turistické cíle můžou v rámci našeho regionu navštívit,“ vysvětluje Marek Šustr.

Kartu hosta na nekomerční bázi chce do budoucna zavést Svazek měst a obcí Krkonoše. Taková karta by zastřešovala celé území nejvyšších českých hor. Zatím je ale pouze v přípravné fázi.

Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme