Byl to hezký život, všude jsme měli otevřené dveře, vzpomíná člen Berdychova gangu

Poslední uvězněný člen takzvaného Berdychova gangu, samotný David Berdych, chce na svobodu. Dnes o jeho propuštění z vězení rozhoduje soud. Jiný člen organizovaně skupiny, známý jako samopalník Tony, je už dva roky venku. Za loupeže a únos ho soud poslal na deset let za mříže. Rozhovor s ním v restauraci v centru Prahy natočil investigativní reportér Radiožurnálu Janek Kroupa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhovor s členem Berdychova gangu natočil v restauraci v centru Prahy reportér Radiožurnálu Janek Kroupa (ilustrační foto)

Rozhovor s členem Berdychova gangu natočil v restauraci v centru Prahy reportér Radiožurnálu Janek Kroupa (ilustrační foto) | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Jak to vlastně bylo, když jste vyšel z vězení?

Bylo to hodně těžké. Dostal jsem 100 korun na cestu, vylezl jsem ven z brány a nemít známé ani rodinu, tak bych asi neměl ani kde bydlet.

Vy máte nějakých 190 centimetrů, jste dobře oblečený, upravený, máte drahé hodinky. Jak vlastně dnes žijete?

Měl jsem štěstí. Dneska jsem dva roky z vězení. Prostě jsem to nějakým způsobem překousl. Dostal jsem od kamarádů peníze, nevrátil jsem se k trestné činnosti. I když byly doby, kdy jsem fakt neměl ani na jídlo.

Šéf Berdychova gangu žádá o prominutí zbytku trestu, za mřížemi strávil 10 let

Číst článek

Byl jste odsouzen za únos jednoho z podnikatelů. Je vám to dneska líto?

Zasloužil jsem si trest. Já jsem seděl správně, udělal jsem to. Ale nepřiznal jsem se, to nedělám.

Jak se vám to stalo, že jste se stal členem gangu. Jak se to člověku stane?

Potká lidi, zalíbí se mu ten život, ono to je opravdu jako život hvězdy. Měli jsme všude otevřené dveře. Jednali s námi skutečně jako s hollywoodskými hvězdami. Cokoliv jsme chtěli, bylo po telefonu vyřízené, nikdy jsme třeba nestáli fronty na diskotékách. Byl to hezký život, ale bohužel má to následky. Každý film má konec a tento film měl také konec.

Můžete prozradit, co děláte dnes?

Úplně detailně ne, ale dělám do bankovnictví, do financí. Půjčuji peníze. Já jsem bez peněz, takže spravuji někomu jinému peníze.

Janek Kroupa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme