Jihočeské Slavonice žijí letním festivalem, návštěvníci si novinku pochvalují

Letní pohoda, filmové projekce a večerní koncerty. Takový je první ročník Slavonice Festu, který se koná v jihočeském městečku nedaleko rakouských hranic. Ačkoliv jde o úplnou novinku, festival ve Slavonicích si už po dvou dnech získal srdce diváků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavonice Fest

Slavonice Fest | Foto: Miroslav Duschek

Koncert Bandu Davida Kollera v malé vesnici Maříž byl bezesporu vrcholem včerejšího dne.

Nicméně návštěvníci festivalu dělí svůj čas mezi hudbu, filmy, kouzelnou přírodu České Kanady i obdivuhodnou renesanční architekturu Slavonic. Jako třeba Martin Přívratský z Prahy a jeho kamarádka Martina Popelková.

„Festival si užíváme dobře. Je na něm dobrá příjemná atmosféra, v příjemném prostředí. Zítra se chystáme na věž ve Slavonicích, abychom si užili i krásy Slavonic z nadhledu,“ říká Martin a Martina ho doplňuje: „Líbí se mi, že je to takový menší festival, je tady tak akorát lidí. Je to příjemnější než jiné festivaly."

Přehrát

00:00 / 00:00

Atmosféru Slavonice Festu zachytila reportérka Pavla Kuchtová

Festival si nenechal ujít ani známý chirurg Pavel Pafko. „Užívám si ho bezvadně, těším se až do konce. A myslím si, že když to člověk srovnává s Karlovými Vary, tak tady nemají červený koberec, zato tady je chleba se sádlem, pije se tady pivo a je to daleko srdečnější,“ svěřil se.

Přátelskou a v dobrém slova smyslu venkovskou atmosféru festivalu ocenil i bubeník a zpěvák David Koller. „Já si myslím, že takových akcí v takovém čase je hrozně málo a že je to krásná prázdninová příležitost si trochu zařádit.“

Slavonice Fest - koncert Davida Kollera | Foto: Miroslav Duschek

Slavonickému festivalu přeje i Svatý Petr: všechny přeháňky a bouřky se městu na hranici vyhnuly velkým obloukem. Až do půlnoci se proto mohli westernem potěšit i četní diváci letního kina na náměstí.

Pavla Kuchtová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme