Potvrdila jsem formu, těší Anežku Drahotovou. Na vozík nechtěla

Česko má první medaili z evropského šampionátu v Curychu. Anežka Drahotová si došla pro třetí místo v chůzi na 20 kilometrů, překonala dokonce národní rekord. V závěru závodu si ale věřila i na stříbrnou medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyčerpaná Anežka Drahotová s trenérem Ivo Pitákem po chodeckém závodě

Vyčerpaná Anežka Drahotová s trenérem Ivo Pitákem po chodeckém závodě | Zdroj: ČTK

„Jsem moc spokojená. Medaile ze šampionátu je pro mě cenná, protože, byť odpadla největší favoritka, tak nás tam bylo hodně s lepšími časy, než mám já,“ řekla Českému rozhlasu v cíli chodeckého závodu bronzová Anežka Drahotová.

„Zpětně mě mrzí druhé místo, protože jsem si věřila. Na 17. kilometru mi bylo pocitově dobře, takže jsem věřila, že by mi nemusely tak dojít síly. Ale jsem ráda, protože být závod ještě o kilometr delší, nešlo by to,“ vydýchávala chodkyně těžký závod.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Anežkou Drahotovou mluvil přímo v Curychu reportér ČRo Tomáš Kohout

Vyčerpané atletce po závodě pomáhali pořadatelé z cíle na pojízdném křesle. „Místní pořadatelé to mají nadsazené. U mě je zvykem, že si sednu a už mě nabírali. Nechtěla jsem mít fotky na invalidním vozíku, tak jsem se rychle zvedla,“ smála se první medailistka z curyšského ME.

O Stříbrnou medaili přišla několik set metrů před cílem. „Bylo to pro mě překvapení, protože jsem se ohlédla a neviděla jsem ji za sebou. Myslím, že byla z druhé strany. Myslela jsem si, že je po všem a nestačila jsem zareagovat, i když jsem se na konci snažila,“ zalitovala bronzová medailistka.

STREAM: Anežka Drahotová získala v chodeckém závodě na 20 km bronz

Číst článek

Po zlatu z juniorského MS získala další úspěch. „Takhle dobrý průbě sezony jsem si nepředstavovala. Snažím se to maximálně užít teď a bojovat o ty nejvyšší příčky. Po MSJ už jsem byla uspokojená, ale jsem ráda, že tady jsem formu potvrdila,“ těší Anežku Drahotovou.

Fotografii na "invalidním vozíku" Anežka Drahotová nechtěla, proto se i přes vyčerpání po závodě rychle zvedla | Foto: ČTK

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme