V Dole ČSM na Karvinsku zahynul horník, zemřel při manipulaci s hydraulickým zařízením

V dole na Karvinsku zahynul horník. Muž zemřel při manipulaci s hydraulickým zařízením. Příčiny neštěstí zatím vyšetřuje odborná komise.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cvičná štola ve Staříči

Cvičná štola ve Staříči | Foto: Martin Knitl | Zdroj: Český rozhlas

„K nešťastné události došlo v pátek před druhou hodinou odpoledne v lokalitě jih v závodě dolu ČSM, kde zhruba v 900 metrů pod zemí došlo ke smrtelnému zranění 46letého zaměstnance dodavatelské organizace. Událost vyšetřuje odborná komise složená ze zástupců dolu ČSM, OKD, odborových organizací, Českého báňského úřadu a Policie České republiky,“ říká mluvčí společnosti OKD Marek Síbrt.

Výsledky vyšetřování by měly být hotové příští týden. Letos už v provozu těžební firmy OKD zemřelo pět lidí.

Také šestačtyřicetiletý horník zahynul v květnu v podzemí Dolu Karviná v Orlové, při manipulaci s břemenem byl přitlačen k nakladači. Na povrchovém pracovišti Dolu Darkov v Karviné zemřel v dubnu jednačtyřicetiletý zaměstnanec při výměně lana důlního zařízení.

V březnu zahynul dvaačtyřicetiletý horník při závalu v Dole Karviná. V únoru zemřel šedesátiletý zaměstnanec v areálu úpravny uhlí Dolu ČSM, našli ho mrtvého pod vrstvou uhlí v jednom z naložených vagonů.

David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme