V Curychu vázne přeprava atletů. Koulař Marcell nahradil autobus taxíkem

Úvodní den velkých sportovních akcí má své neopakovatelné kouzlo. Fanoušci si užívají chvíle, na kterou dlouho čekali, a pořadatelé ještě nejsou unavení, naopak mile se usmívají a práce je baví. Samotné vedení ale řeší někdy i dost zásadní organizační záležitosti projevující se právě až při ostrém provozu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Letzigrund, dějiště letošního atletického šampionátu

Stadion Letzigrund, dějiště letošního atletického šampionátu | Zdroj: ČTK

Atletiky znalí a vzdělaní fanoušci nezklamali v Curychu ani ještě před slavnostním zahájením. Nadšenci, vycvičení skvěle obsazovanými Diamantovými ligami, například povzbuzovali spolu s juchajícími cizinci i poslední vytrvalkyně v závodu na 10.000 metrů.

Naopak místí pořadatelé ještě během dne vylaďovali omyly v plánování.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tradičně špičkoví švýcarští organizátoři potřebují ještě vyladit přepravu atletů

„Když jsme vylezli z areálu, tak jsme zjistili, že první autobus nám jede za tři hodiny. S dopravou to tady je krize. Nakonec jsme si vzali taxi. Bylo to skoro zadarmo, jízda stála 70 franků,“ ironicky poznamenal k ceně asi 1 600 kč koulař Jan Marcell, který se snažil co nejvíce ušetřit síly před večerním finále.

I Jan Železný, dnes trenér, ale jako oštěpař pamětník nespočítatelného množství závodů, nevěřícně koulel očima.

„Transport mě teda děsí. Skončila kvalifikace, já přišel v půl dvanácté a další autobus na hotel, kam jedeme 40 minut, jel až v půl druhé, což je pro mě nepochopitelné. Nic takového jsem nezažil,“ divil se legendární oštěpař.

Pokud by ale Švýcary měly charakterizovat jen dvě věci, pak dostatek financí a vůle okamžitě zjednat nápravu, je-li ohrožena jejich pověst bezchybných organizátorů.

„První den je problémový všude. Myslím, že Curych má dostatečné množství autobusů, aby to zlepšili. Věřím, že k dopravě bude dost poznámek a něco s tím udělají,“ přeje si Jan Železný a s ním nejen česká výprava na atletickém mistrovství Evropy.

O dění na šampionátu vás i dnes budeme po celý den informovat nejen v aktuálních vstupech, ale také internetovým streamem na adrese zprávy.rozhlas.cz, v digitálním vysílání i v mobilních aplikacích pro Android, iPhone a Windows Phone.

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme