Na ME ve vodním lyžování má své medailové naděje i český tým

Česká republika hostí poprvé v historii mistrovství Evropy ve vodním lyžování. Na vrcholnou akci tohoto netradičního sportu se sjeli závodníci do východočeských Mělic, kde šampionát v neděli vyvrcholí královskou disciplínou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Sedlmajer patří mezi opory české reprezentace ve vodním lyžování

Adam Sedlmajer patří mezi opory české reprezentace ve vodním lyžování | Zdroj: ČTK

Tou jsou bezesporu skoky. Hladina adrenalinu se při nich totiž výrazně zvedá nejen závodníkům, ale i divákům na břehu.

„Nehodnotí se styl skoku, je to čistě o vzdálenosti. Můstek se pro muže nachází od 150 až do 180 centimetrů, ženy skáčou nad nejvyšší 165 centimetrů. Hodnota světového rekordu je za hranicí 75 metrů, to je něco,“ potvrzuje člen organizačního výboru šampionátu Zdeněk Kolman.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Mělicích, kde probíhá ME ve vodním lyžování, natáčel Jakub Marek

Pro české fanoušky je tento sport přitažlivý nejen kvůli nezvyklým zážitkům, ale i proto, že se tuzemské vodní lyžování opět dostává do evropské špičky.

„Naši borci drží výrazným způsobem krok, máme tři reprezentanty, kteří se připravují v USA. Jde o Adama Sedlmajera, Martina Kolmana a Daniela Odvárka,“ mluví o tahounech české reprezentace další z hlavních pořadatelů Aleš Polidor.

Kromě už zmiňovaných skoků se ve vodním lyžování soupeří i ve figurální jízdě a slalomu. A právě v něm bude mít zítra domácí tým největší medailovou naději, kterou je úřadující mistr Evropy Daniel Odvárko.

„Je tady velká konkurence, je to o tom, komu to zrovna v ten den vyjde. Vyhrát může patnáct závodníků, je to loterie, bude to zajímavý závod,“ těší se na nedělní dopoledne a boje ve slalomu Odvárko.

Ještě před ním se ve finále figurální jízdy žen představí Martina Gerencséry. Nejlepší česká závodnice potvrzuje, že vodní lyžování není příliš vzdálené od své zimní obdoby.

„Od pěti let jsem se věnovala zimnímu lyžování, mým trenérem byl Petr Veselý, který současně trénoval i vodní lyžaře. Když mi bylo asi osm let, tak jsem zkusila i vodní lyžování. Do patnácti jsem dělala oba sporty, pak už to nešlo. Vyhrála voda a léto,“ prozrazuje Martina Gerencséry.

Program závěrečného dne šampionátu začne v 9 hodin dopoledne a v 15 hodin vyvrcholí atraktivními skoky mužů.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme