V Íránu vyšetřují pád letadla na předměstí Teheránu. Podle médií selhal jeden z motorů

Vyšetřovatelům se zatím nedaří objasnit příčiny havárie letadla v Iránu. Stroj íránské společnosti Sepahan Airlines se ráno zřítil na předměstí Teheránu krátce po startu z letiště Mehrábád. Na palubě bylo 48 lidí, nejméně 39 při nehodě zemřelo. Dalších devět osob utrpělo vážná zranění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V teheránské čtvrti Mina panuje zmatek

V teheránské čtvrti Mina panuje zmatek | Zdroj: ČTK

Na místě havárie v teheránské čtvrti Mina panuje zmatek. Mezi troskami letadla se pohybují záchranáři, hasiči i náhodní kolemjdoucí. Část letadla dopadla na silnici, zbytky stroje leží na přilehlé ulici.

Podle svědků nebylo v době nehody na místě mnoho lidí. Tři z nich ale museli záchranáři převést s popáleninami do nemocnice. Příčinu havárie zatím nikdo oficiálně neoznámil. Íránská média tvrdí, že stroji selhal jeden z motorů.

Závady na iránských letadlech jsou poměrně časté. Země kvůli mezinárodním sankcím nemůže odebírat autorizované součástky a stroje opravuje svépomocí.

Letadlo dopadlo na předměstí Teheránu | Foto: ČTK

Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme