Fotbalisté Dortmundu porazili Bayern a získali německý Superpohár

Fotbalisté Borussie Dortmund získali německý Superpohár. V zápase s ligovým mistrem Bayernem Mnichov zvítězili na domácím stadionu 2:0 a soupeři se tak alespoň částečně pomstili za ligu a pohár.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Borussie Dortmund získali nmecký Superpohár

Fotbalisté Borussie Dortmund získali nmecký Superpohár | Zdroj: ČTK

Borussia si zopakovala loňský triumf, v němž také Bayern porazila.

Z týmu německých mistrů světa se v základní sestavě Bayernu objevili jen brankář Neuer, obránce Boateng a útočník Müller.

Volno dostali i Robben s Ribérym, zato dres hostů oblékl polský kanonýr Lewandowski, jehož ještě nedávní dortmundští obdivovatelé vítali pískotem.

Ve 23. minutě Armén Mchitarjan hladce prošel rozhozenou obranou hostí a překonal Neuera. Po změně stran sice přišli na hřiště další dva hrdinové z Brazílie Lahm a Götze, ale Bayernu to nepomohlo. Naopak v 62. minutě přidal hlavou druhý gól Aubameyang z Gabonu.

Bayern navíc přišel o zraněného Javiho Martíneze. Španěl, s nímž trenér Pep Guardiola počítal do role šéfa obrany, odstoupil s podezřením na přetržený vaz v koleně.

Německý fotbalový Superpohár

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 2:0 (1:0)
Branky: 23. Mchitarjan, 62. Aubameyang. Diváci: 80.667.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme