Hokejista Vincour se vrací ze zahraničí do mateřské Komety Brno

Hokejový útočník Tomáš Vincour nebude pokračovat v ruské KHL a vrací se do mateřského Brna. Třiadvacetiletý hráč, který nastoupil v NHL za Dallas a Colorado, má na kontě i devět reprezentačních startů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Svůj první reprezentační gól proti Norsku zaznamenal také Tomáš Vincour (v červeném)

Svůj první reprezentační gól proti Norsku zaznamenal také Tomáš Vincour (v červeném) | Zdroj: ČTK

„Jsme hrozně rádi, že Tomáš opět oblékne dres Komety. Je to produktivní hráč s agresivním pojetím hry. Věřím, že prodá, co se naučil v zámoří,“ řekl na klubovém webu šéf Komety Libor Zábranský.

„Ve smlouvě má Tomáš samozřejmě klauzuli o možném odchodu do NHL či KHL. Přesto nás nyní těší, že upřednostnil svůj domácí klub před ostatními nabídkami,“ dodal Zábranský.

Vincour odešel do zámoří už v šestnácti letech a v roce 2009 ho draftoval Dallas jako celkově 129. hráče. V dresu Stars odehrál celkem 86 zápasů, vstřelil 7 branek a na dalších 8 přihrál.

V dubnu 2013 byl český útočník vyměněný do Colorada. Tam ale sehrál pouze 2 zápasy, ve kterých stihnul přihrát na jeden gól. Po sezoně odešel do KHL a poslední sezonu strávil v Kazani. S ruským klubem však ukončil smlouvu a vrátil se do Komety.

„Jsem hrozně rád, že můžu být po dlouhé době zase v Brně. Určitě to neberu jako krok zpátky. Přicházím, abychom hráli hokej, který bude bavit diváky a reprezentovat klub. Budu bojovat na sto procent,“ řekl na internetových stránkách Komety Tomáš Vincour.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme