Sparta doma ztratila po 18 výhrách, Baník zvítězil poprvé v sezoně

Fotbalová Sparta byla v loňské sezoně na domácím hřišti bezkonkurenční, nyní po sérii osmnácti výher na Letné prohrála. Tři body si odvezl ostravský Baník, který slaví první výhru v sezoně. Ideální výkon v Praze ostravští hráči nepodali, ale pomohl jim rychlý gól.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Jiří Pavlenka (vlevo) udržel na Spartě čisté konto

Brankář Jiří Pavlenka (vlevo) udržel na Spartě čisté konto | Zdroj: ČTK

„Chtěli jsme hrozit, ale Sparta nás přehrávala. Tlačila se do šestnáctky a do šancí, ale naštěstí pro nás jsme to přestáli,“ nebyl ze hry svého týmu nijak nadšený trenér Tomáš Bernady.

Při prvním vítězství v novém ročníku, zvlášť na hřišti úřadujícího mistra, ale trenérský tým Baníku může chyby svým hráčům odpustit. Po loňském dlouhotrvajícím trápení teď radost ze hry u hráčů Baníku snadno vynikne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Domácí porážku Sparty viděl reportér ČRo Jan Kaliba

„Vyhráli jsme a to nás baví. Hrajeme kvalitní fotbal a určitě bylo vidět, že jsme si to užívali,“ směje se Ján Greguš, jediný střelec utkání.

Je jisté, že Sparta ligu ani po 4. kole nepovede a k prvnímu zápasu play-off Evropské ligy odjede bez posilujícího výsledku v zádech.

„Hráčům za bojovnost a za to, jakým způsobem pracovali, nemůžu nic vytknout, ale porážka mrzí. Obzvlášť v situaci, kdy jsme potřebovali zvednout sebevědomí před pohárovým zápasem proti Zwolle. Věřím, že nás porážka nezlomí, ale naopak,“ doufá trenér Sparty Vítězslav Lavička.

První zápas Evropské ligy se Zwolle se hraje už ve čtvrtek v Nizozemsku.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme