Izrael příměří neporušil. Pět lidí v Gaze zemřelo při likvidaci nevybuchlé rakety

Při explozi izraelské rakety v Pásmu Gazy zemřelo pět lidí. Mezi mrtvými je jeden zahraniční novinář, pravděpodobně Ital. Raketa nevybuchla při dopadu na zem, ale až ve chvíli, kdy se ji pyrotechnici pokoušeli zneškodnit. Stalo se to ve městě Bajt Lahíja na severu pásma Gazy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelské městečko Sderot v těsné blízkosti hranic s Pásmem Gazy je už 14 let terčem raketových útoků radikálů z Pásma Gazy

Izraelské městečko Sderot v těsné blízkosti hranic s Pásmem Gazy je už 14 let terčem raketových útoků radikálů z Pásma Gazy | Foto: Jaromír Marek | Zdroj: Český rozhlas

První informace uváděly, že šlo o následky izraelského náletu na Gazu. Židovský stát ale příměří, které má trvat ještě přibližně sedm hodin, neporušil.

Podle palestinských zdravotníků přišlo o život pět lidí, další jsou vážně zraněni. Tři z nich jsou pyrotechnici, další obětí je italský novinář a jeho fotograf.

Jde o pyrotechniky, kteří se pokoušeli zneškodnit nevybuchlou izraelskou raketu. Ta na místě ležela několik dní.

Přehrát

00:00 / 00:00

O situaci v Gaze mluvil zpravodaj Českého rozhlasu v Izraeli Jaromír Marek

Na místě byli i zahraniční korespondenti. Těch je v Gaze od začátku konfliktu několik stovek.

Podle zpravodaje Českého rozhlasu v Izraeli Jaromíra Marka má dokonce hnutí Hamás v centru Gazy vlastní tiskové centrum s počítači a internetem pro novináře, vydává jim i speciální povolení pro vstup k nejrůznějším speciálním událostem jako byla dnešní likvidace munice.

Izrael si stěžuje, že zahraniční novináři straní hnutí Hamas, novináři samotní potom mluví o zastrašování ze strany islámský radikálů.

Británie pozastaví vývoz zbraní do Izraele, pokud nebude dodrženo příměří v Gaze

Číst článek


Jaromír Marek, van Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme