Až čtvrtina středoškoláků na Ostravsku půjde v září do opravených škol

S novým školním rokem se po celém Ostravsku dokončují opravy škol. Na téměř padesáti různých přestavbách se podílel i Moravskoslezský kraj. Do rekonstrukcí investoval devadesát dva miliony korun. Změnu tak z lavic bude moct pozorovat až čtvrtina středoškoláků. Požadavky škol přitom byly různé od elektroinstalací přes nová okna až po vybavení učeben.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mateřská škola v Puklicích

Mateřská škola v Puklicích | Foto: Petr Palovčík

O něco více se mohou do lavic těšit i studenti Střední průmyslové školy Heyrovského v Ostravě. Dočkají se nových chemických laboratoří.

„Čekáme na položení podlah. Jsou tu speciální stoly, které jsou absolutně rovné, aby váhy měřily přesně. Dodáme nábytek, laboratorní digestoře,“ popsal správce školy.

Tři laboratoře vyjdou rozpočet školy na devět milionů korun.

Kromě této přestavby se kraj podílí na úpravě téměř padesáti škol. „O letošních prázdninách se opravuje 37 budov škol středních a 11 škol základních, mateřských, ZUŠ a domovů dětí,“ říká mluvčí krajského úřadu Petra Špornová.

Dominika Škrabalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme