Řidič obviněný z toho, že v Praze srazil mladou ženu, je ve vazbě

Obvodní soud pro Prahu 2 poslal do vazby řidiče, který je podezřelý z toho, že na pražském Smíchově srazil a usmrtil 21letou ženu. Soudce Jiří Horký se obává, že by obviněný mohl ovlivňovat svědky. Policisté už mladíka převezli do vazební věznice na Pankráci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náměstí Kinských v Praze, místo autonehody

Náměstí Kinských v Praze, místo autonehody | Foto: Filip Jandourek

Několik lidí údajně vidělo 24letého řidiče večer před nehodou v restauraci, jak slavil narozeniny.

„Ze spisu vyplývá, že on sice popírá, že by byl pod vlivem návykových látek, ale jsou zde docela závažné poznatky k tomu, že celou noc pil v určitém restauračním podniku,“ potvrdil Horký.

Pro uvalení vazby prý navíc existuje více důvodů. „Je zde potom důvod v nebezpečí pokračování v trestné činnosti, tedy že by mohl řídit motorové vozidlo znovu pod vlivem alkoholických nápojů, neboť je nebezpečí, že je narkoman, že sám drogy užívá a byl za toto už opakovaně postihován,“ dodal Horký.

Přehrát

00:00 / 00:00

U soudu byla reportérka Martina Kovaříková

Soud rozhodoval za zavřenými dveřmi. Podle Horkého mladík svého činu lituje a chce se pozůstalým omluvit. Rád by se s nimi prý vyrovnal, neřekl ale, jak přesně.

K tragické nehodě došlo v úterý nad ránem na autobusové zastávce na náměstí Kinských. 24letý muž z místa podle policie nejprve utekl, 15 hodin se skrýval a nakonec se kriminalistům sám přihlásil.

Policisté ho obvinili z usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až osm let vězení. Mladíkovi už soud jednou řidičské oprávnění vzal, a to právě za jízdu pod vlivem návykové látky.

Za první pololetí letošního roku se v Česku stalo bezmála sedm tisíc dopravních nehod, od kterých viníci ujeli. Celkem 350 z nich bylo se zraněním, z toho šest skončilo smrtí člověka.


Zvětšit mapu

Petra Hosenseidlová, Martina Kovaříková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme