Ve Veselí nad Lužnicí se soutěží o tituly betonový muž a žena

Pět set osmdesát čtyři metrů plavání, dvacet kilometrů na kole a sedmikilometrový běh čeká účastníky rekreačního závodu Betonový muž a žena. Třicátý první ročník startuje v 10 hodin dopoledne na hlavní pláži Vlkovské pískovny u Veselí nad Lužnicí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běhání (ilustr. obr.)

Běhání (ilustr. obr.) | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Není to klasický triatlon, kdy po plavání závodník hned sedne na kolo a pak hned běží. Mezitím je malá prodleva na odpočinek, na převlečení, protože je to opravdu rekreační triatlon,“ vysvětluje pořadatelka Marie Hadravová z veselského infocentra.

Závodu se účastní hlavně amatérští sportovci, vítáni jsou i ti nejmladší. „Děti do patnácti let musí mít doprovod dospělé osoby, aby nedošlo k nějakému zranění. Všichni závodníci samozřejmě musí mít helmu na kolo a bezpečné vybavení,“ dodává.

Cyklistická trasa vede rovinatou krajinou třeboňské pánve. Pojede se po místních silničkách, které policie po dobu závodu uzavře pro běžný provoz. Běžecká část se bude odehrávat v lese.

Letošní novinkou je kategorie manželských párů. Jeden z nich vyhraje let balónem.

„Vzhledem k tomu, že chceme zachovat rekreační charakter, tak nevyhrává ten nejrychlejší, ale štěstí má ten vylosovaný. A protože se do balónu vejde víc lidí, losujeme ještě jednoho muže a ženu,“ říká paní Hadravová.

Betonový muž si během jednatřiceti let existence vydobyl poměrně slušnou popularitu nejen mezi místními sportovci.

„Míváme tady spoustu Pražáků, lidi z Tábora, Budějovic, Týna, Bechyně. Dokonce jsme tu už měli i zahraniční účastníky, hochy ze Zimbabwe, Ameriky a Anglie,“ dodala pořadatelka.

Jan Kopřiva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme