Mladí hokejisté jsou v semifinále Hlinkova memoriálu, narazí na Švédy

Vrcholem léta bývá v případě mládežnického hokeje Memoriál Ivana Hlinky v Břeclavi a Piešťanech. Je určen hráčům do osmnácti let. Startují na něm nejlepší světové výběry, kam pochopitelně patří i ten český.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Memoriál Ivana Hlinky je atraktivní nejen pro skauty

Memoriál Ivana Hlinky je atraktivní nejen pro skauty | Foto: Jakub Ptáček

„Obrovským bonusem je, že v týmu, který získal stříbrné medaile, je 6 kluků, kteří ještě patří do tohoto kádru. Kluci, kteří tam vloni byli, hodně ovlivní ostatní. Nechceme úspěch pořád připomínat, ale cítíme, že ho kluci z letošního ročníku berou jako obrovskou výzvu,“ ví trenér Jakub Petr.

Memoriál Ivana Hlinky bývá odrazovým můstkem do sezóny. Češi na něm před rokem odstartovali ke stříbrné medaili z mistrovství světa. Letos zatím zvládli bez jediného zaváhání zápasy v základní skupině. Přehráli Finsko i Spojené státy a Rusko vyprovodili po výsledku 11:2.

Přehrát

00:00 / 00:00

Memoriál Ivana Hlinky navštívil reportér ČRo Pavel Petr

„Už před utkáním jsme na hráče apelovali, ať k tomu nepřistupují jak k nicneříkajícímu zápasu. Vrchol sezony přichází až na konci a každý zápas nás k vrcholu posouvá,“ ví trenér mladých reprezentantů.

Výsledky ve skupině ale medaili na Hlinkově memoriálu nezaručí. „Bylo hodně týmů, které prošly skupinou bez ztráty bodu a vyhasly v semifinále. Abychom udělali medaili, musíme zvládnout semifinálový zápas,“ uvědomuje si kladenský gólman reprezentace do 18 let Daniel Vladař.

Čeští mladíci navíc věří, že na semifinálový duel se Švédskem nebudou sami. Znovu budou spoléhat na podporu hokejových fanoušků. „Hodně při nás stojí. Celá hala řve, fandí a všichni nás podporují,“ pochvaluje si sparťanský útočník Filip Chlapík.

Reprezentační osmnáctku vede na Memoriálu Ivana Hlinky trenér Jakub Petr | Foto: Pavel Petr

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme