Knihovna v Třinci se kvůli stěhování zavírá. Otevře se za dva měsíce v Lidické ulici

Městská knihovna v Třinci bude kvůli stěhování dva měsíce zavřená. Dnes má naposledy otevřeno její provizorní sídlo v Beskydské ulici. V říjnu se pak knihovna otevře na původní adrese v Lidické ulici. V nově rekonstruované budově tam bude mimo jiné otevřena také literární kavárna, galerie nebo konferenční sál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecká knihovna před rekonstrukcí

Třinecká knihovna před rekonstrukcí | Foto: Kateřina Daňková

„Pokud nenajdete knihy na regále, nejsou k dispozici,“ radí knihovnice Eva čtenáři, který přichází se seznamem knih.

Jenže dříve přeplněné regály jsou nyní poloprázdné. Čtenáři se kvůli stěhování předzásobili. „Odnášejí si i třicet, čtyřicet knih,“ popisuje knihovnice.

Přehrát

00:00 / 00:00

O stěhování třinecké knihovny se zajímala redaktorka Iva Havlíčková

V době, kdy bude knihovna zavřená, nečekají tamní pracovníky žádné prázdniny. Ke kolaudaci rekonstruované budovy by mělo dojít za měsíc, do té doby musí knihovníci mimo jiné opatřit všech padesát tisíc knih novým čipem.

„Každou knihu musíme vzít do ruky, zkontrolovat v jakém je stavu, nalepit daný kód a zapsat,“ vysvětluje další knihovnice, Mirka.

Jak říká ředitelka knihovny Martina Wolna, v současnosti je očipovaná možná slabá třetina knih.

„A mimo to musíme ještě přemístit stávající regály někam jinam do skladu, protože musíme zase vyprázdnit tyto prostory, budeme ještě modernizovat pobočku. Budeme rádi, když to za ty čtyři týdny všechno stihneme,“ říká Wolna.

U nové budovy v Lidické ulici právě teď dělníci dokončují chodník. Pokud nenastanou nečekané problémy, nová knihovna na staré adrese se otevře v říjnu.

Iva Havlíčková, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme