Rafael Nadal nebude obhajovat titul na US Open, nedoléčil zranění

Tenisové US Open přišlo týden před svým startem o obhájce titulu, Rafael Nadal se týden před začátkem turnaje odhlásil. Na vině je zraněné zápěstí, které v posledních týdnech před startem amerického grandslamového turnaje nedokázal tenista doléčit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal

Rafael Nadal | Zdroj: Reuters

Kvůli problémům se zápěstím se osmadvacetiletý Rafael Nadal odhlásil už z turnajů v Torontu a Cincinnati. S plným tréninkem začal až minulý týden, zjistil ale, že jeho pravé zápěstí plné nasazení nevydrží.

V New Yorku měl přitom Nadal obhajovat loňské vítězství, ve finále loňského turnaje porazil současnou světovou jedničku Novaka Djokoviće. Celkem v kariéře vyhrál už 14 grandslamových turnajů.

Španělského tenistu trápí zranění velkou část kariéry, nejčastěji ho kvůli fyzicky náročnému stylu hry trápí kolena, problémy mívá také s puchýři. Zatím poslední turnaj, na kterém se letos objevil, byl Wimbledon, kde vypadl v osmifinále.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme