Petr Čech strávil 1. ligový zápas nové sezony na lavičce, Chelsea vyhrála

Po deseti sezonách kralování končí nadvláda Petra Čecha v brance fotbalové Chelsea. Trenér londýnského klubu, Portugalec José Mourinho, dal v prvním zápase Premier League přednost Thibautu Courtoisovi. Londýnský klub vyhrál v Burnley 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech do prvního ligového zápasu Chelsea v nové sezoně nezasáhl

Petr Čech do prvního ligového zápasu Chelsea v nové sezoně nezasáhl | Foto: Filip Jandourek

„Thibaut je jednička pro dnešní zápas v Burnley. Neudělal jsem rozhodnutí pro celou sezonu, udělal jsem rozhodnutí pro zápas,“ sdělil twitterovému účtu londýnského klubu trenér Chelsea José Mourinho.

„Petr je fantastický profesionál a tak se i choval, když jsem mu to dnes ráno řekl,“ určitě bude o místo bojovat,“ dodal Portugalský trenér.

V prvním zápase sezony dostal přednost Belgičan Courtois, který inkasoval už ve 14. minutě zápasu, kdy se pouze ohlédl za střelou Arfielda. Chelsea ale ještě během prvního poločasu dokázala brankami Costy, Schürrleho a Ivanoviće zápas otočit a zvítězila v Burnley 3:1.

Dvaadvacetiletý Thibaut Courtois patří londýnskému klubu od roku 2011, poslední 3 sezony ale strávil na hostování v Atléticu Madrid. V 1. kole Premier League měl největší práci další střelou Arfielda na začátku 2. poločasu, skvělým zákrokem ji vyrazil.

Čech jako brankářská dvojka? Mourinho prý dá přednost Courtoisovi

Číst článek

Petr Čech přišel do Chelsea před deseti lety a rychle se stal jejím prvním brankářem. Na delší dobu ho z branky klubu ze Stamford Bridge dostala pouze zranění. Tím nejvážnějším byla fraktura lebky, kterou utrpěl v říjnu roku 2006.

S Chelsea se Petr Čech třikrát stal vítězem Premier League, vyhrál Ligu mistrů i Evropskou ligu, vychytal také nejvíc čistých kont v historii klubu. Novou sezonu ale začne pouze na lavičce náhradníků.

Petr Čech začne novou sezonu na lavičce | Foto: Oficiální twitterový účet Chelsea FC

Petr Čech | Foto: Český rozhlas

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme