Fotbalisté Sparty se seznamují se svérázným prostředím v nizozemském Zwolle

Fotbalisté Sparty měli dva týdny na to, aby se vypořádali s nečekaným vypadnutím z kvalifikace Ligy mistrů, přišli na jiné myšlenky a dostali chuť postoupit do méně ceněné Evropské ligy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta (v rudém) ztratila první body v novém ligovém ročníku

Sparta (v rudém) ztratila první body v novém ligovém ročníku | Zdroj: ČTK

Pokoušet se o to budou proti vítězi nizozemského poháru PEC Zwolle. První zápas čeká sparťany ve čtvrtek od 20 hodin na soupeřově stadionu.

Jediný a hlavní cíl středečního tréninku bylo přivykání umělé trávě, protože právě na tomto povrchu se bude zítra ve Zwolle hrát. Potíž je i v tom, že je umělý trávník ve Zwolle novějšího typu, vlákna jsou delší, takže se dokonce podobá přírodnímu trávníku. Míč ale odskakuje jinak.

Až na Lukáše Marečka, který už na tomto povrchu ve Zwolle hrál před necelými dvěma roky zápas nizozemské ligy, je pro sparťany povrch neznámou. I trenér Vítězslav Lavička zdůrazňoval, aby si hráči poctivě povrch vyzkoušeli. Domácí hráči totiž umí těžit ze specifičnosti povrchu.

Fotbalisté Zwolle jsou v pohárové Evropě nováčky

Zwolle je v pohárové Evropě naprostým nováčkem, ale s evropskými poháry tam asi nepočítali. Sice stihli vybudovat nové šatny pro hráče, ale třeba novinářských míst s pracovním stolkem je na tribuně minimum.

Ale nedá se říct, že by byli domácí z premiéry nějak vyplašeni a plusem stadionu je, že jeho součástí je i hotel, ve kterém sparťané bydlí, takže to budou mít na stadion blíž než domácí hráči. Výjimkou bude nový hráč Zwolle Tomáš Necid, který bydlí přechodně v hotelu přímo na stadionu.

Celý zápas bude vysílat Český rozhlas Sport na webu Zprávy.rozhlas.cz a druhý poločas uslyšíte na Radiožurnálu.

Jan Kaliba, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme